28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3484
EURO35.1569
ALTIN2310.0

Osmaniye'de 193 çiftçiye plastik zeytin kasası dağıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de 193 çiftçiye plastik zeytin kasası dağıtıldı
Abone ol
Osmaniye İl genelindeki 193 çiftçiye toplamda 5 bin 803 adet plastik kasa dağıtımı yapıldı.
Osmaniye İl genelindeki 193 çiftçiye toplamda 5 bin 803 adet plastik kasa dağıtımı yapıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen ve Vali Yardımcısı Huriye Küpeli Kan'ında katıldığı törende, üreticiler desteklerinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Kan, "Hayırlı ve uğurlu olsun, emeği geçen her kese teşekkür ediyorum. Çiftçileirmiz de güle güle kullansınlar. Bu hem üreticilerimiz için hem de tüketicilerimiz için önemli. Çünkü tüketicilerimizde sağlıklı ürünlere kavuşacaklar, kaliteli zeytin yağı ve kaliteli siyah zeytin tüketecek. Bunlar örnek projelerdir, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amaçlıdır. Sonuç şudur, çuvallara toplamak değil de kasalara toplamak daha sağlıklı ve taşıması daha kolay olmakta. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam ise şöyle dedi: "İlimiz zeytin üreticilerine 2012 yılında yapılan Osmaniye İli Zeytin Çalıştayının Sonuç Raporu’nda bulunan “ Zeytinlerin çuvallarda değil plastik kasalarda taşınması” hedefi ile doğrudan, Osmaniye İli Tarım Stratejisi ve Eylem Planında bu konu ile ilgili belirtilen ve 115. Hedef olan “ Zeytin yetiştiriciliğinde kaliteyi korumak için ürünlerin uygun yöntemlerle toplaması, taşınması, depolanması ve işlenmesi” hedefiyle dolaylı olarak ilişkili olan “ Zeytin Hasadında Plastik Kasa Kullanımının Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, il genelinde 193 çiftçimize toplamda 5 bin 803 adet plastik kasa dağıtımı yapılmıştır. Bu projemizle birlikte ilimiz zeytin üretiminde kaliteyi korumak için zeytinlerin uygun yöntemlerle toplanması, taşınması ve depolanmasını sağlamak üzere zeytin kasası kullanımını yaygınlaştırılması hedeflenmektedir. Zeytinde hasat zamanında plastik kasa kullanımının yaygınlaştırılması ile daha kaliteli zeytin ve zeytinyağı üretilecektir.

Projemiz Osmaniye Valiliği İl Özel İdare Müdürlüğünün desteği ile Osmaniye İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

Proje kapsamında zeytin üretiminde, hasat sırasında ve sonrasında kullanılmak üzere 193 çiftçimize her bir çiftçimiz için 30 adet olmak üzere 5 bin 803 adet plastik kasa temin edilerek dağıtımı yapılmıştır. Proje kapsamında satın alınacak olan plastik kasaların toplam proje bütçe maliyeti 79 bin 800 TL’dir.

Proje bütçesinin yüzde 50’lik 39 bin 900 TL olan kısmı projeden faydalanacak çiftçilerimizden, kalan yüzde 50’lik 39 bin 900 TL olan kısmı da İl Özel İdaresi tarafından karşılanacaktır. Projemize destek veren başta Sayın Valimize, İl Genel Meclisine, İl Özel İdaresine ve kurum çalışanlarımıza teşekkür ederim. Dağıtılan plastik zeytin kasalarının çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim. Müdürlüğümüzce 2016 yılında il genelinde İl Özel idaresi desteği ile 16.600 adet plastik zeytin toplama kasası dağıtımı yapılması planlanmaktadır." dedi.

Konuşmaların ardından zeytin kasaları üreticilere dağıtıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar