16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5139
EURO34.5401
ALTIN2494.1

Osmaniye'de 122 Bin 589 öğrenci eğitime başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de 122 Bin 589 öğrenci eğitime başladı
Abone ol
Osmaniye'de, 2015–2016 eğitim öğretim yılında il genelinde okula yeni başlayan 9 bin 12 öğrencinin bulunduğu, bununla birlikte 428 okulda 7 bin 320 öğretmenle toplam 122 Bin 589 öğrenci ile eğitime başlanıldı. Yeni Eğitim Öğretim Yılı, Cebelibereket İlkokulunda düzenlenen törenle başladı.
Osmaniye'de, 2015–2016 eğitim öğretim yılında il genelinde okula yeni başlayan 9 bin 12 öğrencinin bulunduğu, bununla birlikte 428 okulda 7 bin 320 öğretmenle toplam 122 Bin 589 öğrenci ile eğitime başlanıldı. Yeni Eğitim Öğretim Yılı, Cebelibereket İlkokulunda düzenlenen törenle başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine, dördüncü sınıf öğrencileri tarafından "Okulumuza hoş geldiniz" çiçeği verilmesiyle devam etti.

9 BİN 12 ÖĞRENCİ OKULA YENİ BAŞLADI
Törenin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik yaptı. İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, 2015–2016 eğitim-öğretim yılının öğrenciler, öğretmenler ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyerek, “2015–2016 eğitim öğretim yılında ilimiz genelinde okula yeni başlayan 9 bin 12 öğrencimiz bulunmaktadır. Bununla birlikte 428 okulumuzda 7 bin 320 öğretmenle toplamda 122 Bin 589 öğrencimiz ile eğitime başlamaktayız” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Çelik sözlerinin devamında öğrencilere hitap ederek, “Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla sevgi, saygı temeline dayalı, hedefini belirlemiş, gayretli öğrenciler olarak başarılı bir öğretim yılı geçireceğinize inanıyorum” diye konuştu.

Sözlerinin devamında öğretmenlerden, kendi çocuklarının nasıl bir eğitim almalarını istiyorlarsa öğrencilerini de o şekilde eğitmelerini isteyen İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, il genelindeki kurslar hakkında da bilgi vererek şunları söyledi, “2014–2015 eğitim öğretim yılında il genelinde 100 kurs merkezinde 1614 destekleme yetiştirme kursu açılmış olup, 983 öğretmenimiz görevlendirilmiş ve 30 Bin 149 öğrencimiz bu kurslardan faydalanmıştır” dedi.
Törenin devamında öğrenciler adına konuşan 4. sınıf öğrencisi Armina Davarcı ise çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın ancak bilgiyle mümkün olacağı bilinciyle yeni öğretim yılına başladıklarını ifade ederek, yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrenciler için başarılı geçmesini diledi. Konuşmanın ardından 4. sınıf öğrencilerinden Gülhan Irmak Bolatcan “İlköğretim Haftası” adlı şiiri okudu.

VALİ AL:MİLLETİMİZİN DEĞERLERİNİ ÇOCUKLARIMIZA ÖĞRETMELİYİZ
Son olarak konuşan Vali Kerem Al ise öncelikle tüm öğrenci ve öğretmenlerin başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini temenni ederek, “Eğitim bireyler için olduğu gibi milletler ve devletler için de olmazsa olmazdır. Asla ertelenemez, ötelenemez. Bu bilinçle çalışıyoruz” diye konuştu. Öğrencilere güvendiklerini belirten Vali Al, “Çocuklarımızın çok çalışacaklarına, azimli olacaklarına inanıyoruz. İlimizin belli bir başarısı var. Elbette bu başarı yeterli görülemez. Başarımızı daha da yükseltmek istiyoruz” dedi. Vali Kerem Al, sözlerinin devamında öğretmenlere hitap ederek, “Öğretmenlerimiz, elbette öğrencilerimizi bilgiyle buluşturacaklar, ancak onlardan arzumuz şudur ki; öğrencilerimizi ayaklı birer kütüphane değil; araştıran, sorgulayan, hoşgörü sahibi, ortak yaşama ayak uydurabilen, demokrasiye inanan, ahlaklı, faziletli ve erdemli nesiller olarak yetiştirmeleridir. Çağımızda bilgiye ulaşmak oldukça kolay. Cep telefonlarımızdan bile ulaşabiliyoruz. Bu nedenle bilginin yanında, milletimizin değerlerini, kültürünü, ahlaki değerlerimizi çocuklarımıza öğretmeliyiz” dedi.

CEBELİBEREKET İLKOKULUNDA Z-KÜTÜPHANE AÇILDI
Törenin ardından okulda bulunan Zenginleştirilmiş Kütüphane (Z-Kütüphane) açılışı Vali Kerem Al tarafından yapıldı.  Vali Al, açılış sonrasında okulun giriş katında bulunan Z-Kütüphane hakkında bilgi aldı. 3000 kitapla öğrencilere hizmet veren Z-Kütüphanenin sistemi sayesinde hangi öğrencinin kaç kitap okuduğunun kayıt altına alınacağı bilgisini alan Vali Al, Z-Kütüphanenin okula hayırlı olmasını ve öğrencilerin başarılarına katkı sağlamasını temenni etti.

Vali Kerem Al ve protokol mensupları son olarak öğrencilere okul kitaplarını dağıttılar. Öğrencilerle günün anısına fotoğraf çektiren Vali Al, daha sonra okuldan ayrıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar