20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Osmaniye yörenin en geniş maydanoz ekim alanına sahip oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye yörenin en geniş maydanoz ekim alanına sahip oluyor
Abone ol
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Kadirli'ye bağlı Aşağıbozkuyu Köyü'nde toplamda 6 Bin 500 dekar kışlık sebze üretim alanına sahip bir işletmeyi ziyaret etti.
Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Kadirli'ye bağlı Aşağıbozkuyu Köyü'nde toplamda 6 Bin 500 dekar kışlık sebze üretim alanına sahip bir işletmeyi ziyaret etti.

Beraberinde Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Hayri Uyduran ve teknik personellerle yapılan ziyarette ekili alanlar ile ilgili yetkilisinden bilgi alındı.

İl Müdürü Sağlam, işletmenin sebze üretiminde örnek ve önder bir işletme olduğunu, geniş alanlarda sebze üretiminin işçilik ve pazarlama açısından birçok kolaylıklar sağladığını belirterek işletme sahibi Türker Öz'ü yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti. Daha sonra ekili alanlar gezildi.

Pazara sürekli ürün verebilmek için kademeli ekim dikim yapılan işletmede bulunan ürünler hakkında işletme sahibi Türker Öz şu bilgileri verdi: "İşletmemizde 2 Bin dekar kırmızı turp, 2 Bin dekar ıspanak, birkaç farklı çeşit olmak üzere 1400 dekar marul, 50 dekar beyaz 120 dekar karalahana, 40 dekar dereotu, 650 dekar içi kırmızı turp, 220 dekar siyah turp, 50 dekar şalgam, 130 dekar kırmızı pancar, 50 dekar Japon turpu, 100 dekar pırasa bulunuyor.

Arazilerimizde Osmaniye'de yalnızca burada üretilen ürünler de var. Örneğin kırmızı pancar ve dereotu bunlardan sadece ikisidir. Bu yıl ilk defa yörenin en geniş alanına sahip olan maydanoz ekimimiz de var. İlk etapta 330 dekar ektik. İkinci etapta 130 dekar kadar daha ekmeyi planlıyoruz. Maydanoz tohumlarımızı diğer yörelerden farklı olarak mibzerle ekiyoruz. Bakım ve hasat işlemlerimizde işçilik gerekiyor.

İşletmemizde özellikle ekim-dikim ve hasat dönemlerinde günde ortalama 250-300 tarım işçisinin çalıştığı oluyor. Bazı dönemlerde bir yandan fide dikimi yapılırken, bir yandan sulama-çapalama-gübreleme, bir yandan hasat yapıldığı oluyor, bu zamanlarda 500 işçi çalıştırdığımız oluyor. Bu da yörede istihdam açısından oldukça iyi bir potansiyel oluşturuyor.

Türkiye'nin çeşitli illerindeki bürolarımız aracılığıyla pazarlamamızı yapıyoruz. Pazar problemimiz yok. Çünkü pazarın ihtiyacı olan ürünleri seçip, en iyi kalitede tohum ve fide kullanarak kaliteli üretim gerçekleştiriyoruz. Ürünlerimiz kademeli olarak farklı tarihlerde ekiyoruz, böylece dönem içinde pazara sürekli ürün veriyoruz. Bu da sonuç olarak başarılı bir pazarlama yapmamızı sağlıyor."

İl Müdürü İbrahim Sağlam ise sebzeciliğinin gelişmesine büyük katkı sağlayan işletmenin diğer üreticilere de örnek olacağını, burada yapılan faaliyetlerin toprak hazırlığından pazara kadar bilinçli üretim için bir model olduğunu belirterek işletme sahibini tekrar kutladı ve işletmeden ayrıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar