25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5507
EURO34.9033
ALTIN2423.9

Osmaniye'ye 8 adet çok amaçlı su tankeri gönderildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'ye 8 adet çok amaçlı su tankeri gönderildi
Abone ol
Orman yangınlarıyla mücadelede kullanılmak üzere Orman Genel Müdürlüğü tarafından Osmaniye Merkez'e 4 ve Kadirli ilçesinde 4 olmak üzere 8 adet çok amaçlı su tankeri gönderildi.
Orman yangınlarıyla mücadelede kullanılmak üzere Orman Genel Müdürlüğü tarafından Osmaniye Merkez'e 4 ve Kadirli ilçesinde 4 olmak üzere 8 adet çok amaçlı su tankeri gönderildi.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'ne gönderilen 31 adet Çok Amaçlı Su Tankeri, Orman Bölge Müdürlüğü dâhilinde kalan Adana ve Osmaniye illerinin yangına hassas köylerine dağıtıldı.

İşletme Müdürlüklerine teslim edilen su tankerleri tespit edilen köy muhtarlıklarına yapılan törenlerle verildi.

Su tankerlerinin teknik özellikleri ve kullanım şekilleri teslim sırasında, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Nezir Şahbazoğulları tarafından köy muhtarlarına detaylı ve uygulamalı olarak anlatıldı.

Dağıtım törenlerinin yapıldığı Adana ve Osmaniye İlleri başta olmak üzere Kozan, Feke, Saimbeyli, Aladağ, Karaisalı, Pozantı ve Kadirli ilçelerinde köy muhtarlarına teslim edilen su tankerleri, orman yangınlarının yanı sıra köyde ihtiyaç duyulan diğer işlerde de kullanılabilecek.

Osmaniye Orman İşletme Müdürü Ferdi Özer'inde katıldığı dağıtım töreninde konuşan Bölge Müdürü İsmet Erol, "Bu tankerlerden Osmaniye İşletmesi’ne 4, Kadirli İşletmesi’ne 4, Adana İşletmesi’ne 3, Kozan İşletmesi’ne 4, Feke İşletmesi’ne 3, Saimbeyli İşletmesi’ne 2, Aladağ İşletmesi’ne 4, Pozantı İşletmesi’ne 3 ve Karaisalı İşletmesi’ne 4 adet olmak üzere toplam 31 tane dağıttık. Bunları başta orman yangınları olmak üzere köyde ihtiyaç duyulduğunda diğer ev yangını, cenaze işleri, düğün, su nakli, yol sulama, içme ve kullanma suyu temini gibi hizmetlerde de kullanabilirsiniz. 2,5 ton su kapasiteli olan bu tankerler traktörün kuyruk miline bağlanarak çalışıyor ve depodaki suyu pompası aracılığıyla basıyor, muhtemel bir yangında yangın söndürme araçları köyünüze ulaşıncaya kadar bunlarla yangına müdahale etme imkânı bulacaksınız belki de gelecek ekibe iş bırakmadan yangını kontrol altına alacaksınız. " dedi.

Tankerleri teslim alan muhtarlar, orman yangınlarıyla daha etkin mücadele etmek için verilen bu tankerlerin köylerinde bulunmasından ve birçok diğer işlerde de kullanılabilecek olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek Orman Genel Müdürlüğüne teşekkür ettiler. Köylerinin ormanlar ile iç içe olduğunu ifade eden muhtarlar yangına müdahale için böyle bir aracın köyde bulunmasının mutlaka şart olduğunu belirttiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar