20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Osmaniye'ye 3 yeni uzman hekim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'ye 3 yeni uzman hekim
Abone ol
Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı sağlık tesislerinden Osmaniye Devlet Hastane'sine farklı ve özellikli branşlarda 3 uzman hekim atanarak göreve başladı.

Osmaniye Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı sağlık tesislerinden Osmaniye Devlet Hastanesi'ne farklı ve özellikli branşlarda 3 uzman hekim atanarak göreve başladı.

Neonatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Akçalı, Nefroloji Uzmanı Nefrolog Dr. Güner Karaveli Gürsoy ve Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Gastrolog Elif Tuğba Tuncel, Osmaniye Devlet Hastanesi'nde hasta kabulüne başladı.

Genel Sekreterliğin talepler doğrultusunda Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen Neonatoloji, Nefroloji ve Gastroenteroloji Yan Dal Uzmanlık kadrolarında Osmaniye Devlet Hastanesinde görev yapmaya başlayan Uzman Hekimlerle ilgili şu bilgiler verildi: 

"Neonatoloji Uzmanı Doktor Mustafa Akçalı 19 yeni doğan yoğun bakım yatağı Küvözü ile hizmet veren Osmaniye Devlet Hastanesinde hasta kabulüne başladı.

 İlimizde ilk kez Neonatoloji Uzmanı yani hamileliğin 22. Haftasında başlayan ve hayatin ilk 28 gününü kapsayan postneonatal dönem olarak kabul edilen dönemi inceleyen ve bebeklerin gelişimini ve anatomik yapısını takip edecek bir hekim İlimizde hizmet vermeye başlamıştır ve büyük bir fırsattır.

Nefroloji Uzmanı Doktor Güner Karaveli Gürsoy, 21 Diyaliz Cihazı ile hizmet veren Diyaliz Ünitesi-Nefroloji servisi bulunan Osmaniye Devlet Hastanesinde hizmet vermeye başlamıştır.

Nefroloji bilim dalı, iç hastalıkları ana bilim dalının bir yan dal uzmanlık alanıdır.

Aynı zamanda iç hastalıkları uzmanı da olan nefroloji uzmanları daha çok böbrek yetmezliği, hipertansiyon, elektrolit (sodyum, potasyum, kalsiyum, fosfor gibi) bozuklukları ve idrar anormalliklerinin (idrarda kan bulunması, idrarda protein - albumin bulunması gibi) nedenlerinin araştırılması, tedavi olanaklarının belirlenmesi ve böbrek fonksiyonlarının korunması ve takibi konularında rol alırlar.  

Gastroenteroloji Uzmanı Doktor  Elif Tuğba Tuncel,Osmaniye Devlet Hastanesinde hizmet vermeye başlamıştır.

Gastroenteroloji mide bağırsaklar ve karaciğer hastalıkları ile ilgilenen bilim dalıdır.

Gastrolatincede mide, enteroloji ise kabaca bağırsakları ifade eder.

Gastroenteroloji uzman hekimleri, iç hastalıkları ihtisasını tamamladıktan sonra ilave olarak gastroenteroloji bilim dalında da ihtisas yaparlar.

Gastroenteroloji uzmanları yemek borusu, mide, bağırsak, karaciğer ve pankreas hastalıklarının tanısı ve tedavisi için özel muayene yöntemlerini kullanırlar."
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar