19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5776
EURO34.8691
ALTIN2492.0

Osmaniye'ye 13 yılda 418 Milyon TL'lik yatırım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Osmaniye'ye son 13 yıl içerisinde bakanlık olarak 418 Milyon Liralık rekor yatırım yapıldığını söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Osmaniye'ye son 13 yıl içerisinde bakanlık olarak 418 Milyon Liralık rekor yatırım yapıldığını söyledi.

68 milyon lira tutarındaki 18 adet yatırım müjdesi ile Osmaniye'ye gelen Bakan Eroğ'lu Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan  özel harekat polisi Mücahit Soydemir'in cenaze töreni nedeni ile temel atma ve tesis açılışları programlarını iptal etti.



Osmaniye Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada Vali Yardımcıları il ve İlçe Belediye Başkanları, Bölge Müdürleri ve Kurum Müdürleri tarafından karşılandı.

Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Eroğlu, bir süre Valilik Makamında ki basına kapalı görüşmesinin ardından, yapılacak olan hizmetler ve yapılması düşünülen projeler hakkında bilgi vermek üzere Rahime Hatun Toplantı Salonu'na geçti. B

akan Eroğlu, Vali kerem Al, Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, Suat Önal ve Bölge Müdürlerinin de katılımım ile basın mensuplarına yatırımlarla ilgili bilgi sundu.

Osmaniye’ye 19 Milyon TL’lik 4 Tesis

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şehit cenazesi nedeni ile Düziçi Karacaören Barajı ve Sulaması ile 2 adet taşkın koruma tesisinin temel atma törenini şehit cenazesi nedeni ile ertelendiğini, Osmaniye’de Orköy kredileri kullandırılan köylülere sertifika dağıtımının ise ilerleyen günlerde Vali ve kaymakamların katılımı ile yapılacağını kaydetti.

Düziçi Karacaören Barajı ve Sulaması ile 810 dekar zirai arazi sulamaya açılacağını kaydeden Bakan Eroğlu, "Taşkın koruma tesisleri ile de 2 ilçe taşkın zararlarından korunacak." dedi.



Osmaniye’ ye Son 4 Yılda 210 Milyon TL’lik 68 Müjde

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 18 Kasım 2012 ve 14 Şubat 2014 tarihlerinde Osmaniyelilere verdiği 142 milyon TL’lik 68 müjdeye ilave olarak 68 milyon lira yatırım bedeline sahip 18 müjde daha verdi. Bakan Eroğlu, böylece son 4 yılda Osmaniyelilere toplam 210 milyon liralık 68 müjde vermiş oldu.

Müjdeler arasında sulama tesisleri, dere ıslahları, taşkın koruma tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma, fidan üretimi, orman köylülerine kredi ile Kadirli Karatepe Köyüne 1 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulması yer aldı. Bakan Eroğlu ayrıca hükümetin yeni uygulayacağı Akdeniz Gelişim Projesi (AKDENİZGEP) kapsamında 2019 yılı sonuna kadar 37 Milyar TL.’lik 3.725 adet proje ile Akdeniz’i kalkındırıp, bölgenin ışıldayan yıldızı haline getireceklerini ve bundan Osmaniye’nin de yararlanacağını bildirdi. Bakan Veysel Eroğlu, Valilik ziyaretinin ardından Şehit cenazesine katıldı ve daha sonra da AK Parti İl Teşkilatı’nı ziyaret etti ve Hatay’a gitmek üzere Osmaniye’den ayrıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar