20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Osmaniye, Yaşar Kemal Festivaline hazırlanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye, Yaşar Kemal Festivaline hazırlanıyor
Abone ol
Osmaniye'de düzenlenmesi planlanan, Yaşar Kemal Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali için hazırlıklara başlandı.
Osmaniye'de düzenlenmesi planlanan, Yaşar Kemal Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali için hazırlıklara başlandı.

Bu kapsamda, birincisinin 2017 yılı Nisan ayında gerçekleştirilmesi ve her yıl tekrarlanması amacıyla, çeşitli kurum temsilcilerinin katılımıyla, Yaşar Kemal Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivali Düzenleme Komitesi oluşturularak, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde koordinasyon ve görev dağılımı toplantısı düzenlendi.

Yaşar Kemal'e hemşerilik bilinciyle sahip çıkma, onu anma, onun eserleriyle Çukurova'yı dünyaya tanıtma görevini sürdürme amaçlarıyla, yapımcı Arif Keskiner başkanlığında başlatılan girişimin kurucularından Osmaniye Kadın Platformu Derneği Başkanı Ebru Aksoy ile Keskiner Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Aziz Mehmet Keskiner koordinasyonunda yürütülen festival hazırlıklarının konuşulduğu toplantıya, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Azizoğlu, Baro Başkanı Dilem Aksoy, Kültür ve Turizm İl Müdürü Garip Yıl, DOĞAKA Osmaniye Yatırım Destek Ofisi YDO Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu, Osmaniye Musiki Derneği Başkanı Ethem Argun ve Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak katıldı.

Toplantıda, etkinlik kapsamında yapılacak faaliyetlerin içerikleri ile görevlerin kurumlar arasında paylaşılması konuları görüşüldü.

Yaşamı süresince çocukları çok sevmesi, onlarla birlikte resimler yapması, baharı onlarla uçurtma uçurarak karşılaması, hayatı sevgi dolu bir şenliğe dönüştürmesinden yola çıkılarak; her ilkbaharda, çocuklarla iç içe düzenlenmesi planlanan festival kapsamında Yaşar Kemal'in köyü Hemite'de yapılacak uçurtma şenliğinin yanı sıra çocuklar arasında düzenlenecek resim yarışması, Yaşar Kemal konulu fotoğraf sergisi, sinema ve edebiyat dünyasından isimlerin katılımıyla film gösterimi, Yaşar Kemal Edebiyatında Çocuk ve Yaşar Kemal Araştırma Enstitüsü Kurulması konularında paneller düzenlenmesi, musiki derneğinin, yerel ve misafir sanatçıların konserlerinin gerçekleştirilmesi planlanmakta.

20 - 22 Nisan 2017 tarihleri arasında 3 gün boyunca sürecek festivalin duyuruları başta olmak üzere tüm etkinliklerinin duyurularının ve ilgili yayınların yer alacağı “yasarkemalplatformu.org” isimli web sayfası da yayına girmiş bulunmakta olduğu kaydedildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar