26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5196
EURO35.003
ALTIN2440.0

Osmaniye Ülkü Ocakları’ndan, ‘Lösemili’ çocuklara destek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Ülkü Ocakları’ndan, ‘Lösemili’ çocuklara destek
Abone ol
Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanlığı Bayanlar Birimi "Lösemi Haftası" adı altında yapmış olduğu etkinlikte Osmaniye merkezde seçilmiş olan bir okulda öğrencilere Lösemili olan çocuklara davranışları konusunda kısa bir bilgi verildikten sonra hediye maske ve şapka dağıtımı yapılarak eğlenceli bir şekilde öğrencilere gerekli bilgiler kazandırıldı.
Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanlığı Bayanlar Birimi "Lösemi Haftası" adı altında yapmış olduğu etkinlikte Osmaniye merkezde  seçilmiş olan bir okulda öğrencilere Lösemili olan çocuklara davranışları konusunda kısa bir bilgi verildikten sonra hediye maske ve şapka dağıtımı yapılarak eğlenceli bir şekilde öğrencilere gerekli bilgiler kazandırıldı.

Ülkü Ocakları Osmaniye İl Başkanı  Fatih EROĞLU, ''Türkiye'de Lösemi hasta sayısı 200-250 bin civarındadır. Her yıl 1200-1500 civarı Lösemi'li Çocuk vakası bildirilmektedir.

2020'de ise bu sayının 3 Bin'e ulaşması beklenmektedir. Lösemili çocuklar ve ailelerin problemleri ise okuldan uzak kalmak, arkadaşları tarafından dışlanmak, toplumun bu çocukların iyileşme şansının olmadığını düşünmesi, maske yüzünden hastalığın bulaşıcı olduğunun düşünülmesi gerekmektedir.

Osmaniye Ülkü Ocakları Bayanlar Birimi,  02-08 Kasım Lösemi Haftası olması sebebiyle ziyarette bulunduğu Osmaniye İlimizde seçilmiş olan bir okuldaki öğrencilere Lösemi hakkında bilgiler verdi.
 
Bu hastalığı yaşayan kardeşlerimizin aldığı ağır ilaçların bünyelerindeki zararlı hücreleri yok ederken bunun yanı sıra vücuttaki faydalı hücrelerinde yok ettiğini bütün bunların sonucunda arkadaşlarımızın vücutlarında saç dökülmeleri, kirpik dökülmeleri gibi bazı tepkilerin gerçekleştiğini izah etti.

Toplum olarak onlara bu dönemde daha samimi davranmamız gerektiğini, onların psikolojik olarak çöküş yaşadığı bu evrelerde daha hassas olduklarını ve toplumda soyutlamalarına izin vermememizin aileleri için büyük destek olacağını belirtti.

Kullanılan ilaçlardan dolayı bağışıklılık sistemlerindeki hassaslığın verdiği açıklıkla enfeksiyon kapma risklerinin çok fazla olduğunu bunun için maske kullanmaları gerektiğini ama yine toplumda nasıl karşılanır diye korkular yaşadıklarını anlattı. Biz okul sıralarındaki küçük arkadaşlarımızdan bizim bu konudaki minik öğretmenler olmalarını ve insanları  bu konuda bilinçlendirmemize yardımcı olmalarını istedi. Bu etkinliğimizden çok mutlu olan arkadaşlarımıza Bayanlar Birimi Teşkilatımıza özel olarak hazırladığımız Şapka, Taç ve Maskeler dağıttık.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar