29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3746
EURO34.9687
ALTIN2325.5

Osmaniye şehitlerine yürüdü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye şehitlerine yürüdü
Abone ol
Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlamaları kapsamında Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen, geleneksel “Osmaniye Şehitlerine Yürüyor” programı Mamure Tren İstasyonunda yapıldı.

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlamaları kapsamında Osmaniye Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen, geleneksel “Osmaniye Şehitlerine Yürüyor” programı Mamure Tren İstasyonunda yapıldı.
 
Tören için Osmaniye Tren Garından Mamure Tren İstasyonuna hareket edecek özel bir tren hazırlandı.

ValiÖmer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Garnizon Komutan Vekili Piyade Yarbay Mustafa Aslan,  İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Hacı Ali Büber, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Bukan, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, şehit ve gazi derneklerinin temsilcileri trenle Mamure Tren İstasyonuna geldiler.
 
Mamure Tren İstasyonundaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Daha sonra okunan Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şehitlerimizin ruhları için dua okudu.
 
Törenin devamında Sivil Toplum Kuruluşları adına Türk Kızılay’ı Osmaniye Şubesi Başkanı İsmet İpek günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İşgal sırasında Osmaniye’de verilen mücadeleyi ve milli mücadele kahramanlarımızı anlatan İsmet İpek, konuşmasını şehitlerimizi rahmet ve şükranla anarak bitirdi.
 
Programın devamında Osmaniye Belediyesi tarafından hazırlanan teşekkür plaketleri, Vali Ömer Faruk Coşkun tarafından İsmet İpek’e, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu tarafından ise Devlet Demiryolları Adana Bölge Müdürü Oğuz Saygılı adına Recai Uludağ’a verildi.
 
Törenin son bölümünde Vali Ömer Faruk Coşkun ve protokol mensupları, üzerinde şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu anıta karanfiller bırakarak, şehitlerimiz için dualar okudular.

Vali Coşkun, 96 yıl önce tüm yurtta olduğu gibi Osmaniye’mizde de düşmana karşı çetin bir mücadele verildiğini ifade ederek, “Vatanımızın işgalden kurtarılması için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan tüm Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar