28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

Osmaniye şehidini uğurladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye şehidini uğurladı
Abone ol
Hakkari'nin Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş 27 yaşındaki Ahmet Yılmaz, memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.
Hakkari'nin Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısında şehit olan Piyade Uzman Çavuş 27 yaşındaki Ahmet Yılmaz, memleketi Osmaniye'de son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz'ın cenazesi Osmaniye Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi morgundan alınıp, ilk olarak helallik alınmak üzere Merkeze bağlı Rahime Hatun Mahallesi'nde ki baba evine götürüldü.



TCDD'den emekli babası İrfan ve annesi Kezban Yılmaz ile kardeşleri ve yakınları, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutunu görence gözyaşlarına boğuldular.

Şehidin cenazesi daha sonra konulduğu cenaze aracı ile törenin yapılacağı Belediye Asri mezarlığına getirildi.

Burada baba İrfan Yılmaz oğlunun al bayrağa sarılı tabutunun yanına gelerek resmini öptü. Daha sonra şehidin erkek kardeşleri Uzman Çavuş Oğuz Yılmaz ve Gardiyan olduğu öğrenilen Faik Yılmaz'da ağabeylerinin tabutuna sarılıp gözyaşları döktüler.



İkindi namazına müteakip İl Müftüsü Ramazan Çortul'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı silah arkadaşları tarafından Cenaze aracına kadar taşındı.

Bu sırada askerlerle birlikte tabuta omuz veren  Oğuz Yılmaz, ağabeyini cenaze aracına kadar tekbir getirerek taşıdı.

Buradaki Törene Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Tevfik Erkan Olgay, Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, MHP Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askeri erkan ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.



3 yıllık asker Şehit Ahmet Yılmaz'ın yaklaşık 1,5 yıl önce  Esra Yılmaz ile evlendiği, 3 aylık Ecrin isimli bir kızı bulunduğu öğrenildi.

Şehit Ahmet Yılmaz, götürüldüğü garnizon şehitliğinde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Durmuş Öksüz, Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz'ın Osmaniye'nin 240'ıncı şehidi olduğunu söyledi.














  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar