23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.6029
EURO34.7766
ALTIN2409.9

Osmaniye, şehidini gözyaşlarıyla uğurladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Tunceli'de PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Ede (26), memleketi Osmaniye'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

Tunceli'de PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman ÇavuşÖkkeş Ede (26), memleketi Osmaniye'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Ede'nin naaşı, Tunceli'de yapılan törenin ardından Osmaniye'ye getirildi.

Şehit için ilk olarak, cenazesi Mevlana Mahallesi'nde eşinin annesiyle oturduğu evinin önüne götürülerek, helallik alındı. Ardından da Asri Mezarlık Cami'nde tören düzenlendi.



Törene İçişleri Bakan Yardımcı Tayyip Sabri Erdil, Osmaniye Valisi Ömer Faruk Çoşkun, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Acılı abla Esma Özdemir'in kardeşinin tabutu başındaki fotoğrafını öptüğü törende şehidin eşi Ayşe Ede ise gözyaşlarına boğuldu.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, gözyaşları içinde Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.



ANNESİ VE BABASI VEFAT ETMİŞ

12 Nisan'da nikah kıyan ancak hala düğün yapmadığı öğrenilen Ökkeş Ede'nin anne ve babasının da daha önce yaşamını yitirdiği öğrenildi.

'CAN VERMEYE HAZIRIZ'

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Ede, sosyal medya adresi Facebook'ta hain darbe girişimi ile ilgili yaptığı paylaşımda vatan için can vermeye hazır olduğunu yazdığı ortaya çıktı. Şehidin paylaşımı şöyle: 
'Türk Silahlı kuvvetlerinin mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğumu belirterek sözlerime başlamak istiyorum.



15.07.2016 tarihinde devletimize ve milletimize karşı yapılan saldırıları hain,alçak ve bir o kadar da nefretle kınıyor aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şu hiç bir zaman unutulmamalıdır ki, Türk askeri her daim aziz milleti ve devleti için el ele yılmadan terör, terör yandaşları ile mücadelede kararlılık içersinde olacaktır. Milletimizin refahı, devletimizin bekası adına can vermeye her daim hazırız.'

Uzman Çavuş Ökkeş Ede (27) ve Kütahyalı Uzman Jandarma Çavuş Emre Üçkan'ın (23) birlikte çekilen son fotoğrafları ortaya çıktı. Şehit iki arkadaşın birlikte samimi silah arkadaşı olduğu ve şehit oldukları operasyona çıkmadan önce birlikte fotoğraf çektirdiği öğrenildi. 



KAYINVALİDESİNİN EVİNİN ÖNÜNE TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ökkeş Ede'nin anne ve babası daha önce vefat ettiği için, nikah kıydığı ancak düğün yapmadığı eşi Ayşe Ede'nin annesi Asiye Demir ile yaşadığı evin önüne taziye çadırı kuruldu.

1 Eylül'de düğün yapacağı öğrenilen şehit Ökkeş Ede ve eşi Ayşe Ede'nin düğün salonunu tuttukları belirtildi.

Mevlana Mahallesi'ndeki taziye evi ve evin bulunduğu sokak Türk bayrakları ile donatılırken, çok sayıda vatandaş da şehidin ailesinin acısını paylaşmaya geldi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar