28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3457
EURO35.1224
ALTIN2307.2

Osmaniye öğrenme şenlikleri başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye öğrenme şenlikleri başladı
Abone ol
Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Öğrenme Şenlikleri", açılış töreniyle başladı.
Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen "Öğrenme Şenlikleri", açılış töreniyle başladı.

Kapalı Salı Pazarı alanında başlayan etkinliklere, Vali Kerem Al, Belediye Başkan Vekili Tebernuş Çil, İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik,Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından, istiklal marşı okundu.

Açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, "Milli Eğitim Bakanlığımız, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek vizyonundan hareketle 'Öğrenme Şenlikleri' uygulamasını başlatmış, bugün de Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak Osmaniye merkez de bu şenlikleri gerçekleştiriyor." dedi.

Çelik, "Farklı öğrenim ve yaş seviyesindeki bireylerin istihdam edilebilirliklerini ve sosyo¬kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla; bilgi, beceri ve yeterliliklerini geliştirmek, öğrenmeye erişimlerini arttırmak ve nihayetinde öğrenen bireyden öğrenen topluma ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmektir.

Bu vizyondan hareketle planlanan etkinliklerden birisi de “Öğrenme Şenlikleri”dir. Bu şenlikler ile öğrenmenin yararlarının topluma anlatılmasının yanı sıra kişilerin yaparak, yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının sağlanması suretiyle; öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi, öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık yaratacak faaliyetlerden oluşturulması planlanmaktadır.

Öğrenme Şenlikleri, öğrenme fırsatları hakkında halkı bilgilendiren, eğlenerek öğrenmeyi teşvik eden sanatsal ve kültürel gösteriler içermesi itibarı ile hayat boyu öğrenmeye katılımı teşvik etmek açısından büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

Daha sonra Atatürk Anadolu Lisesi Dağcılık Kulübü öğrencilerinin nefes kesen bayrak gösterisi izlendi. Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının mini konserinin ardından, halk oyunları ve spor gösterileri izlendi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından iki gün süreyle açık olacak olan "öğrenme şenlikleri" stantları gezildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar