25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5138
EURO35.0224
ALTIN2432.4

Osmaniye'nin vergi rekortmenleri ödüllendirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'nin vergi rekortmenleri ödüllendirildi
Abone ol
Osmaniye'de 27. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında, Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenlerine, düzenlenen törenle plaketleri verildi.
Osmaniye'de 27. Vergi Haftası kutlamaları kapsamında, Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenlerine, düzenlenen törenle plaketleri verildi.

Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen törene; Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu, Belediye Başkan Vekili Mustafa Uçan, İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara, Kamu Kurum ve Kuruluşları İl Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Siyasi Parti Temsilcileri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke konuşmasının başında girişimciliğin öneminin altını çizerek, “İlimizin daha fazla gelişmesi ve büyümesi için daha fazla girişimciye ihtiyacımız vardır. İlimizde girişimciliği başarıyla gerçekleştirmiş olan, vergilerini ödeyerek şehrimize gerek ekonomik olarak, gerekse de her konuda katma değer sağlayan tüm girişimcilerimizi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

Osmaniye Defterdarı Niyazi Özkaya ise yaptığı konuşmada, verginin kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağı olduğunu belirterek, “İlimizde kurumlar ve gelir vergisi sıralamasında il 10’a giren mükelleflerimizi tebrik ediyor, vergisini doğru beyan edip zamanında ödeyen ve ülkemizin gelişmesine katkıda bulunan tüm mükelleflerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Osmaniye Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Mustafa Fettahlıoğlu yaptığı konuşmada, vergi sisteminin en önemli sorununun kayıt dışılık olduğunu söyleyerek, gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerini tebrik etti.

Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ve Mücahit Durmuşoğlu'da programda kısa bir konuşma yaptılar.

Son olarak Vali Kerem Al konuşmasının başında yaşadığımız coğrafyada tutunmanın bir bedeli olduğunun altını çizerek “O bedelleri de ödemeye devam ediyoruz.  Bu vesile ile vatan uğrunca canlarını veren tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

Yaşadığımız coğrafyada tutunmanın yegâne yolunun güçlü olmaktan geçtiğini vurgulayan Vali Kerem Al, insanlığın teşkilatlandığından bu yana verginin var olduğunu belirterek, “Devletin hükümranlık alanlarının başında vergilendirme gelir, tarih boyunca böyle olmuştur. Devletin güçlü olması için elbette sağlam bir finans kaynağına ihtiyacı vardır” dedi.

Vergi haftasının 27.’sini kutladığımızı da söyleyen Vali Al, “Bu tür etkinliklerin amacı vergi bilincinin geliştirilmesi ve bu konuda bir farkındalık oluşturulmasıdır. Vergi haftası etkinliklerinin vergi bilincine katkı sunmasını diliyorum. En büyük vatanseverlik işini iyi yapmaktır. Vergi mükelleflerimiz işlerini iyi yaptılar ve hepimizin nezdinde bir takdir kazandılar. Vergi rekortmenlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

GELİR VE KURUMLAR VERGİSİ BİRİNCİLERİNE ÖDÜLLERİ VALİ AL TARAFINDAN VERİLDİ

Konuşmaların ardından gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine ödülleri verildi. Törenin son bölümünde OTSO’nun faaliyeti devam eden en eski üyesi Ahmet Uyar plaketini Defterdar Niyazi Özkaya’dan aldı.

Törenin son bölümünde ise; İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl yapılan ilk 500 sanayi kuruluşu araştırmasında ilk 500 şirket arasına giren Yolbulan Baştuğ Metalurji Sanayi A.Ş. ve Koç Çelik Sanayi A.Ş. şirketlerine plaketleri OTSO Başkanı

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar