28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3419
EURO35.1364
ALTIN2308.5

Osmaniye İŞGEM bünyesinde 38 işlik yer alacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye İŞGEM bünyesinde 38 işlik yer alacak
Abone ol
Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü içerisinde tahsis edilen ve yaklaşık 37 bin 500 metrekare alanda faaliyet gösterecek olan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) bünyesinde 38 işliğin yer alacağı belirtildi.
Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü içerisinde tahsis edilen ve yaklaşık 37 bin 500 metrekare alanda faaliyet gösterecek olan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) bünyesinde 38 işliğin yer alacağı belirtildi.

Osmaniye İŞGEM tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantıya Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve girişimciler katıldı.

Toplantı öncesinde Osmaniye İş Geliştirme Merkezi Teknik Destek Ekibi, Vali Kerem Al'ı makamında ziyaret etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Osmaniye Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi Ofis Koordinatörü Veysi Oruk, İŞGEM hakkında bilgi vererek, "Osmaniye Valiliği tarafından hazırlanan ve Katılım Öncesi Avrupa Birliği Mali Yardım Aracı (IPA) "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı”na sunulan, "Osmaniye İş Geliştirme ve KOBİ Destek Merkezi" adlı projemiz, yaklaşık 8,3 milyon Avro hibe desteği almaya hak kazandı." diye konuştu.

İŞGEM projesinin, Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü içerisinde tahsis edilen yaklaşık 37 bin 500 metrekare alanda faaliyet göstereceğini ve 10 bin 258 metrekare kapalı alana konumlandırılacağını da ifade eden Veysi Oruk,  İŞGEM projesi doğrultusunda Osmaniye Organize Sanayi Bölgesine 16 adedi 125 metrekare, 16 adedi 250 metrekare ve 6 adedi 500 metrekare büyüklüğünde metal, gıda, tekstil, mobilya ve diğer sektörlerde faaliyet gösterecek 38 adet işlik yapılacağını ve bu işliklerin asgari yüzde10’u kadın girişimcilerden oluşacağını da belirterek “İŞGEM, içerisinde konferans ve eğitim salonu, sergi salonu, kafeterya, yemekhane ve depolar bulunan ortak kullanım alanı da yapılacaktır. Girişimcilere, işyeri ve teknik destek sağlamak, onları düşük ücretli kiralarla 2 ya da 3 yıl boyunca istihdam edip, daha sonrada serbest piyasa ortamına girmelerine zemin hazırlayacak olan İŞGEM’de 400’den fazla kişinin istihdam edilmesi ve bölgedeki işsizlik sorununun çözümüne bir katkıda bulunulması öngörülmektedir." diye konuştu.

Toplantıda GOPA Danışmanlık adına Ekip Lideri Roger Cowdrey Osmaniye İş Geliştirme Merkezi Projesi hakkında 1 saatlik sunum gerçekleştirdi. İş Geliştirme sisteminin merkezinde iş danışmanlığının olduğunu ifade eden Cowdrey, iş danışmanlarının hem danışmanlık hem de eğitim hizmetleri sunduğunu söyledi. Osmaniye’deki tüm paydaşların bir araya gelerek İŞGEM’in kuruluşunda katkı sağlamalarının önemini de vurgulayan Roger Cowdrey, İŞGEM binasının Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi içinde yer alacağını kaydetti.

  Osmaniye İŞGEM binası bünyesinde 38 işliğin yer alacağını da belirten Cowdrey, hedefin Osmaniye’nin sosyoekonomik gelişimine katkıda bulunmak, amacın ise Osmaniye’de girişimciliği güçlendirmek olduğunu belirterek, işletmelerde aranacak özelliklerin sürdürülebilirlik, büyüme, iş yaratma olduğunu ve en az yüzde 22,5 oranında kadınların ve gençlerin istihdam edilmesinin gerekliliğini vurguladı. Roger Cowdrey, “Sizler de 'ülkenin en iyi İŞGEM’ine sahip olacağız' der ve buna inanırsanız ülkenin en iyi İŞGEM’ine sahip oluruz. Bu dünyada üç tip insan vardır; bir şeylerin olmasını sağlayanlar, bir şeyler olurken seyredenler ve “ne oldu” diyenler. Bugün Osmaniye İş Geliştirme Merkezi konusunda bunlardan hangisi olacağınızı seçme şansınız vardır” diyerek sözlerine son verdi.

Toplantının sonunda konuşan GOPA Danışmanlık Teknik Destek Ekibinden KOBİ Kilit Uzmanı İbrahim Çelebi ise, ekibin 2 yıl boyunca İŞGEM’e teknik destek sağlayacağını ifade ederek “Ekibimiz ayrıldıktan sonra İŞGEM’i sahiplenecek ve sürdürülebilirliğini sağlayacak olan sizlersiniz” diye konuştu. Toplantı soru-cevap bölümünden sonra sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar