20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Osmaniye İmam Hatipliler Derneği kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye İmam Hatipliler Derneği kuruldu
Abone ol
Önder Osmaniye İmam Hatipliler Derneği, kurulma aşamasını tamamlayarak hizmet alanında çalışmalara başladı.
Önder Osmaniye İmam Hatipliler Derneği, kurulma aşamasını tamamlayarak hizmet alanında çalışmalara başladı.

İstanbul Merkezli olan Önder İmam Hatipliler Derneği, 1958 yılından bu yana hizmetlerine devam etmekte olduğu ve Bakanlar Kurulu kararıyla Kamu yararına faydalı dernekler statüsünde bulunmakta olduğu kaydedildi.

Önder Osmaniye İmam Hatipliler Derneği Kurucu Başkanı Ömer Bahçeci şöyle dedi: "Ülkemizin zorlu bir süreçten geçtiği bu günler de amacımız; Kur'an ve Sünnetle bütünleşen, milli ve manevi değerlere sahip, ülkesi için Kur'an ve Sünnet üzere ilimle irfanla muassır medeniyetler seviyesine ulaşabilme kararlılığı olan, merhum Mehmet Akif Ersoy 'un Asım' ın Nesli olarak tasvir ettiği bir nesil. İşte bu nesil; milli birlik ve beraberlik ruhuyla bütünleşen, İslam ahlakıyla yoğrulmuş, Allah'u Teala'nın; bir olun, birlik olun, bölüp parçalanmayın.' emrini hayatına uygulan bir nesil.

Bu Müslüman ülkenin Müslüman evlatlarının, bu ülke de Kürdüyle, Zazasıyla, Çerkeziyle, Türküyle aynı bayrağa, aynı ülkeye, aynı Allah'a, aynı Kıble 'ye, aynı Peygamber'e, aynı kitaba inancımızın tezahürü olarak Kur'an ve Sünnet ekseninde buluşarak bu milletin özüne ayna tutmaktır esas amacımız. Bu özü devletin resmi okullarından biri olan İmam-Hatip okulları olarak görmekteyiz.

İmam-Hatip okulları, bu toplumun mayası, özü, kendisi olduğu için hep tarihten aldığı köklü bilgi birikim, Kur'an ve Sünnet 'e bağlılığından aldığı güçle, "Allah muhakkak nurunu tamamlayacaktır." hükmünün gerçeğiyle, yaptığı her hizmeti Allah rızası doğrultusunda ele almaktadır."

Burs imkanı, etüt imkanı, sosyal, kültürel çalışmalarla hizmet alanlarını anlatan önder Osmaniye İmam Hatipliler Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, çalışmalar hakkında bilgi paylaşımının kamuoyu ile devam edeceğini  bildirdiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar