20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Osmaniye ilini OŞYAD’lı Ozan Maranlı temsil edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye ilini OŞYAD’lı Ozan Maranlı temsil edecek
Abone ol
Gaziantep ilinde Türkiye’nin 81 ilinden gelen Ozanlar “Mozaik Türkiye’nin Kardeşliği” programında bir araya gelerek, yöresel türküleriyle kardeşlik mesajları verecekler.
Gaziantep ilinde Türkiye’nin 81 ilinden gelen Ozanlar “Mozaik Türkiye’nin Kardeşliği” programında bir araya gelerek, yöresel türküleriyle kardeşlik mesajları verecekler.


Gaziantep Sanatçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Onurlu, Türkiye’nin 81 ilinden birer sanatçının katılımıyla ‘Mozaik Türkiye’nin Kardeşliği’ projesini gerçekleştireceklerini söyledi.


Proje Koordinatörü ve Gansad Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Onurlu yaptığı açıklamada; ‘Mozaik Türkiye’nin Kardeşliği’ projesi ile Türkiye’nin 81 ilinden birer sanatçı, farklı sesler ve farklı dillerde türküler seslendireceklerini söyledi.


Onurlu; “Türküler, her ilin tarihi ve kültürünü yansıtacak. Projede, Türkiye’de yaşayan bütün insanların kardeşliğine vurgu yapılarak Anadolu insanın tek yürek olduğu ana tema olarak işlenecek. Proje kapsamında Gaziantep’in tanıtımı da yapılacak.


Türkiye’nin 81 ilinden projeye destek veren sanatçılar, 14-15-16 Ekim 2014 tarihlerinde Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde birlik, beraberlik ve kardeşlik için türkü okuyacak. Bugüne kadar birkaç proje yaptım. Ama şimdi hayata geçireceğimiz proje, Türkiye geneli bir projedir. Bu projeyle Türkiye’de yaşayan insanların kardeş olduğunu, hiçbir zaman dil, ırk ayrımı yapmadan Türkü, Kürdü, Çerkez’i ile kardeş olduğumuzu, mozaik taşlarla örülmüş kardeşlik mesajı verebilmek amacıyla Türkiye’nin kardeşliği adı altında bir proje hazırladım.


Bu projeye 81 ilimizden 81 sanatçı katılacak. Her sanatçı, kendi iline ait bir türkü seçerek 15 Ekim 2014 tarihinde Allah nasip ederse Gaziantep’te 81 sanatçımızla Türkiye’ye, dünyaya bir mesaj vermek istiyoruz. Türkiye’nin kardeş olduğunu, hiçbir zaman bir biriyle ayrılmadığını bunun da Gaziantep’in ve ülkemizin kültürüne, turizmine katkı sağlayacağını düşünüyorum.


Bu proje; Gaziantep Şahinbey Belediyemiz, Gaziantep İl Turizm Müdürlüğümüz ve Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da desteğiyle oluyor. Şuan 81 ilimizden de 81 sanatçı katılmış durumda. Bu kardeşlerimizi Gaziantep’te ağırlayacağız. Türkiye’de bu bir ilk. Ev sahipliğini de gazi şehrimiz yapacak. Bu durum bizim için onur vericidir.”dedi.


Gaziantep’te 81 İlden katılacak olan Ozanlar arasında Osmaniye ilini, Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar (OŞYAD) Yönetim Kurulu üyesi Ozan Maranlı (İbrahim Karacülle) temsil edecek. Ozan Maranlı Osmaniye adına 15 Ekim Çarşamba günü sahne alacak.


Ozan Maranlı, Osmaniye ilini en iyi şekilde temsil etmek için Türkiye’de ilk kez gerçekleşecek Ozanlar buluşmasında olmanın heyecanının yaşadığını belirtti. Maranlı, “Osmaniye yöresinin türküsünü sahnede söylerken, ilimizin de en iyi şekilde tanıtılmasını sağlamak tek amacımdır”dedi.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar