19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3372
EURO35.1875
ALTIN2243.8

Osmaniye İl Lobi Toplantısı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye İl Lobi Toplantısı yapıldı
Abone ol
Osmaniye'nin sorun ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü İl Lobi Toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı.
Osmaniye'nin sorun ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü İl Lobi Toplantısı, Vali Kerem Al başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Vali Kerem Al’ın yanı sıra Osmaniye Milletvekilleri Dr. Suat Önal ve Doç. Dr. Ruhi Ersoy, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Yanık, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Şerif Tosyalı, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Teke, Osmaniye Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, TÜMSİAD Osmaniye Şubesi Başkanı Murat Özkardeş, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Hüsamettin Keskiner, Ak Parti İl Başkanı Hamza Tor, MHP Osmaniye İl Başkanı Fahri Kuyulu, CHP Osmaniye İl Başkanı Nedim Ünlü, DOĞAKA Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Erdinç Kadıoğlu katıldı.

ERZİN'NİN BAĞLANMASI İÇİN KAMUOYU DESTEĞİ GEREKLİ

2016 yılının ilk lobi toplantısı olan toplantıda, ilk gündem maddesi olarak Hatay’ın Erzin ilçesinin Osmaniye’ye bağlanması konusu görüşüldü. Erzin ilçesinden Osmaniye’ye bağlanma konusunda talep olduğunun dile getirildiği toplantıda konuşan Vali Al, Erzin’in Osmaniye’ye bağlanması hususunda kamuoyu desteğinin gerekliliğini vurguladı.

Toplantının devamında Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde, yatırımların sürekli olarak artması, artan yatırımlarla birlikte ihracat ve ticaretin yoğunluk kazanması sebebiyle lojistik köye ihtiyaç bulunduğu konusu gündeme geldi.

Lojistik Köy için oluşturulacak heyetin Ankara'da ilgili Bakanlıklar nezdinde gerekli müsaadelerin alınabilmesi için çalışmalar yapması toplantıda karara bağlandı. Toplantıda ayrıca OSB’ye kurulacak olan Teknokent çalışmalarının da hızlandırılması ve OSB’de geri dönüşüm-cüruf tesisinin açılması konusu da kararlaştırıldı.

Osmaniye'nin artan dış ticaret hacmine karşılık Osmaniye'ye Gümrük Müdürlüğü açılması gerekliliği konusunun da gündeme geldiği toplantıda bu konuda çalışmalara başlanılmasına karar verildi.

Osmaniye’nin tanıtımı konusunun da konuşulduğu toplantıda, tanıtım için gerekli olan; Kültürel varlıkların canlandırılması ve ören yerleri ile ilgili tanıtım çalışmaları yapılması, Feshane'de Osmaniye Tanıtım Günleri'nin düzenlenmesi, Osmaniye kültürüne ve ekonomisine katkı sağlamış ve Osmaniye'ye mal olmuş kişiler için anma gecelerinin düzenlenmesi planlandı.

Osmaniye tarımının da görüşüldüğü toplantıda, ilimizde üretimi hızla yaygınlaşan zeytin ve zeytinyağı üzerine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması çalışmaları, tarımsal ürünlerin ve seracılığın desteklenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Osmaniye’ye havalimanı ihtiyacının da tartışıldığı toplantıda ayrıca Osmaniye'de Araştırma Hastanesi ve Tıp Fakültesi kurulması, Ankara’da yaşayan Osmaniyeliler için Ankara’da yapılacak olan Kültürevi projesine destek sağlanması konuları da görüşüldü.

İlin tüm sorunlarının masaya yatırıldığı toplantı, katılan kurum temsilcilerinin Osmaniye'de öngördükleri sorun ve önerilerden oluşan diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar