19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.5841
EURO34.7839
ALTIN2487.2

Osmaniye EMİTT Fuarı’nda göz doldurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye EMİTT Fuarı’nda göz doldurdu
Abone ol
18. EMİTT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezinde açıldı.
18. EMİTT-Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezinde açıldı.


Fuarın açılış etkinliğine, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TYD Başkanı Murat Ersoy, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, fuarda stantları bulunan illerin Valileri, katılımcı ülkelerin turizm bakanları, turizm temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 30 Ocak–2 Şubat 2014 tarihleri arasında açık kalacak fuara Türkiye’nin birçok ilinin yanı sıra 70 ülkeden 4000 temsilci katıldı.




Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik,turizmin sadece ekonomiyle ilgili bir sektör olmadığını ifade ederek, “Turizm dünyanın en sivil, en demokratik, en çoğulcu sektörü. Sadece siyasilerin, turizmcilerin değil, sadece yöneticilerin ya da sektör temsilcilerinin değil, adını saydığımız sayamayacağımız, ismini koyup koyamayacağımız bir sürü kimsenin, sektörün katkısıyla oluşan dünyanın en büyük barış projelerinden bir tanesi” dedi.


Türk turizmcisi ile gurur duyduklarını belirten Bakan Çelik, “Türk turizmcisiyle gurur duyuyoruz. Çünkü çoğu bu hayata ellerinde birer çantayla, küçük birer projeyle başlamışlar. Bugün dünya çapında büyük projelere imza atan ve rekabetçi ve sürdürülebilir bir sektörün önemli isimleri olarak dünyada ve ülkemizde kabul ve saygı görüyorlar. Gelinen nokta çok çarpıcı bir başarı öyküsü. Bugün itibariyle bugün açıklanan rakamlarla baktığımızda Türkiye’nin turizm geliri 2013 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11,4 artarak 32 milyar 210 milyon lira oldu. Aynı şekilde turist sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık olarak % 10 artarak 39 milyonu buldu. Bu başarı Türkiye’deki herkesin başarısıdır” diye konuştu.




OSMANİYE YER FISTIĞI ÜRÜNLERİ VE ZEYTİNYAĞI ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Osmaniye, fuarda Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı organizasyonunda, Kahramanmaraş ve Hatay illeri ile beraber yer aldı. Fuarın açılış etkinliğine katılan Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu ve Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara açılış sonrasında Osmaniye standını ziyaret eden diğer illerin Valilerini, Belediye Başkanlarını ve sanatçıları ağırlayarak, sohbet ettiler.




Osmaniye standı fuarda ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Stantta sergilenen Beymail Osmaniye yer fıstığı ürünleri, zeytin, zeytinyağı, Karatepe Kilimleri, Osmaniye kömbesi ziyaretçilerden büyük ilgi topladı. Ziyaretçilere Osmaniye yer fıstıklı baklavasının yanı sıra, Osmaniye yer fıstığı ürünlerinden lokum, draje, cezerye, ezme ve zeytinyağı gibi ürünler ikram edildi.




Stantta sergilenen Osmaniye’nin tarihi güzelliklerinin fotoğrafları da göz doldurdu. Kastabala Antik Kenti, Aslantaş Açık Hava Müzesi, Haruniye Kaplıcaları, Kaleler ve Kuş Cenneti’nin fotoğraflarını beğeniyle izleyen ziyaretçilere stant görevlileri tarafından bilgi verildi. Osmaniye’yi tanıtan CD’lerin ve broşürlerin konuklara sunulduğu stantta, ayrıca ahşap el sanatları ürünleri, Osmaniye dövme bıçakları sergilendi.Stantta, misafirleri ağırlamak üzere Karatepe Kilimleri ile kaplanmış bir bölüm oluşturuldu. Renkleri ve desenleri ile göz dolduran Karatepe Kilimleri ziyaretçilerden beğeni topladı.




Vali Dr. Mehmet Oduncu,  EMİTT Fuarı’nı Osmaniye’nin tanıtımı için en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini belirterek, “Fuara mümkün olduğunca iyi hazırlanmaya çalıştık. İlimizi, kültürel, tarımsal ve turizm özellikleri ile hem ülke kamuoyuna hem de fuarda yer alan yabancı ziyaretçilere tanıtmayı amaçladık. Umarız fuardan güzel bir sonuç elde ederiz” diye konuştu.




EMİTT Fuarının, Osmaniye’yi tanıtmak için önemli bir fırsat olduğunu ama yeterli olmadığını belirten Vali Oduncu, Osmaniye’yi her yönüyle tanıtmak için Eylül-Ekim aylarında İstanbul Feshane’de ve Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde tanıtım günleri düzenleyeceklerini belirterek, “Osmaniye, yer fıstığı konusunda marka kent olmuş vaziyette. Osmaniye yer fıstığının yanı sıra turp da önemli bir tarım ürünümüz. Türkiye’deki turp üretiminin %80’i Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yapılıyor. Ayrıca Osmaniye, Türkiye’deki en kaliteli zeytin ve zeytinyağının üretildiği merkezlerinden biri. Son 10 yılda ilimizde önemli bir gelişme gösteren zeytincilikte diğer merkezlere göre avantajımız, genç ağaçlara sahip olmamız. Bu genç ağaçlar sayesinde elde ettiğimiz zeytinyağında asit oranı oldukça düşük. Dolayısıyla zeytin ve zeytinyağı üretimi konusunda da marka kent olmaya adayız. Ayrıca Osmaniye’mize özgü kömbemiz var. 2–3 ay rahatlıkla dayanabilen doğal bir yöresel kurabiye olan kömbemizi de kamuoyuna tanıtmayı hedefliyoruz ” diye konuştu.




Vali Oduncu, Osmaniye’nin tarihi güzelliklerinden de söz ederek, “Osmaniye tarihi güzellikler bakımından çok zengin bir vilayet. Bunlardan en önemlilerinden biri Kastabala Antik Kentimiz. Arkeolojik kazıların bir kısmı yapılmış ama çoğunluğu hala yapılamamış. Ayrıca Aslantaş Açık Hava Müzemiz de ilimizin en önemli değerlerinden biri. Yakın tarihte kaybettiğimiz arkeolojinin üstatlarından Sayın Halet Çambel Hanımefendi’nin 50 yıllık emeği sonucu ortaya çıkardığı Aslantaş Açık Hava Müzesinin ülke kamuoyu tarafından çok fazla tanınmıyor olması önemli bir kayıp” dedi. Karatepe kilimlerinden de söz eden Vali Oduncu, “Karatepe kilimlerimiz doğal kök boyalarla üretiliyor ve bölgemizin yörük ve ova kültürünü yansıtan desenler kullanılıyor” diye konuştu.


Osmaniye’nin büyük şehirlerin sahip olduğu imkânların pek çoğuna sahip olduğunu ifade eden Vali Dr. Mehmet Oduncu, “Osmaniye büyük şehirlerin sahip olduğu pek çok imkâna sahip ama büyük şehirlerin yaşadığı trafik, hava kirliliği gibi sıkıntıları yaşamıyor. Ayrıca, doğal ürünlerin üretildiği ve ucuz olduğu bir kent. Osmaniye’miz, bu tür özelliklerinin tanıtılması halinde, olması gereken yere gelecektir. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar