23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5686
EURO34.8896
ALTIN2431.3

Osmaniye'deki Görev şehitliğinde çevre düzenlemesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'deki Görev şehitliğinde çevre düzenlemesi
Abone ol
Osmaniye Belediyesi Asri Mezarlığına bulunan Görev Şehitliği'nde çevre düzenlemesi yapıldı.
Osmaniye Belediyesi Asri Mezarlığına bulunan Görev Şehitliği'nde çevre düzenlemesi yapıldı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, görev şehidi olan asker polis, öğretmen ve sağlık personeli gibi çalışanların cenazelerinin 2011'de yapılan Görev Şehitliğine defnedilmekte olduğunu belirtti.

OSMANİYE'NİN 226 ŞEHİDİ 118 GAZİSİ VAR

Başkan Öksüz, görev şehitliği mezarlığının Türkiye'de ilk defa Osmaniye'de yapıldığını belirterek, mezarlıkta şuanda 7 görev şehidinin bulunduğunu söyledi.

Öksüz, "Osmaniye, nüfus oranına kıyasla en çok şehit veren İllerden bir tanesidir.

Şuan 226 Şehidimiz 118 Gazimiz var. Şehitlerimizi şehitliklerimize defnediyoruz ve ailelerin isteği doğrultusunda da aile mezarlıklarında da şehitlerimizi son yolculuklarına uğurluyoruz." dedi. 

Görev şehitliğinin Osmaniye Belediyesi tarafından 2011 yılında yaptırıldığını kaydeden Öksüz, "Görevi başında kalp krizi geçirerek, rahatsızlıkları sonucunda şehit olan komutanlarımız, askerlerimiz, polislerimiz ve sağlık personellerimizi Görev şehitliğine defnetmeye başladık.

Daha önce hep aile mezarlıklarına yada aile mezarlığı olmayanları ise normal sıra mezarlıklarda farklı farklı yerlerde definleri yapılmaktaydı. Osmaniye Belediye Başkanımız Kadir Kara ve Mezarlıklar Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz görüşmede bu sıkıntılarımızı dile getirdik ve görev şehitliği yapılmasını istedik. 2011 Yılında burası güzel bir şekilde yapıldı ve görevi başında şehit olan asker polis, öğretmen ve sağlık personelimizi buraya defnetmekteyiz.

Osmaniye Belediyesinin yapmış olduğu güzel ve büyük bir çalışma. Türkiye genelinde ben daha Görev Şehitliği mezarlığını görmedim ve Osmaniye'de bir ilk. Gelen şehidimiz inşallah son şehidimiz olur, kederli ailelerine ve yakınlarına Allahtan sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar