19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3405
EURO35.2123
ALTIN2247.2

Osmaniye'de “Şehitler Ormanı" kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de “Şehitler Ormanı" kuruldu
Abone ol
Osmaniye’de Orman Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan “Şehitler Ormanı”nda fidanlar toprakla buluştu.
Osmaniye’de Orman Haftası etkinlikleri kapsamında kurulan “Şehitler Ormanı”nda fidanlar toprakla buluştu.

Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Karaçay Mevkiinde “Şehitler Ormanı” kuruldu.

Fidan dikim törenine Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal, Belediye Başkan Vekili Mustafa Uçan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Altun, Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Durmuş Öksüz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Şehitlerimizin aileleri, Gazilerimiz ile aileleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol yaptı.

Osmaniye’de Dünya Ormancılık Gününü, şehitlerimiz adına hatıra fidan dikimi yaparak idrak etmenin, günün anlam ve değerini kat be kat artırdığını ifade eden Erol, “Ülkemizin kurtuluşu için Çanakkale’den başlayarak bugüne kadar devam eden, düşman devletler, terör örgütleri ve onların işbirlikçileri ile mücadele eden, yurdumuzu canları ile savunan, kanları ile sulayan tüm şehitlerimizi şükran, rahmet ve minnetle anıyorum. Son yıllarda verilen şehit sayılarına bakınca Osmaniye’mizin en başta gelen illerden biri olduğunu görüyoruz. Tüm Şehitlerimizin ailelerine sabırlar diliyorum” diye konuştu.

Osmaniye Milletvekili Dr. Suat Önal ise konuşmasına, kutsal vatan toprakları için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla andığını ifade ederek başladı.
Sözlerinin devamında kültürümüzde ormana her daim kıymet verildiğini belirten Dr. Suat Önal, bugün dikilecek fidanların şehitlerimiz adına dikilecek olmasının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Orman Haftası dolayısı ile düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler eserlerini okudular. Kompozisyon, şiir ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Kerem Al ve protokol mensuplarınca verildi.

Törenin ardından Şehitler Ormanının ilk fidanı Vali Kerem Al tarafından dikildi. Diktiği defne fidanına can suyunu veren Vali Al, “Tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” diye konuştu. Şehitler Ormanına diğer fidanlar protokol mensupları, Şehitlerimizin aileleri,Gazilerimiz ile aileleri ve öğrenciler tarafından dikildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar