24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5147
EURO34.8064
ALTIN2425.9

Osmaniye'de İmam Hatip Nesli" konulu konferans

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de İmam Hatip Nesli" konulu konferans
Abone ol
Osmaniye İlim Sanat ve Kültür Derneği tarafından bazı Sivil Toplum Kuruluşları’nın da desteğiyle "İmam Hatip Nesli" konulu konferans düzenlendi.
Osmaniye İlim Sanat ve Kültür Derneği tarafından bazı Sivil Toplum Kuruluşları’nın da desteğiyle "İmam Hatip Nesli" konulu konferans düzenlendi.

Cebelibereket Kültür Merkezi'nde ki programa ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu'da katıldı.

Çok sayıda dinleyicinin katıldığı ve sunuculuğunu Hasan Boran'ın yaptığı program, Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu Hafızlık Sınıfı öğrencisi Furkan Aslan tarafından okunan Kur’an tilavetiyle başladı.

Açılış konuşmasını Osmaniye İlim Sanat ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Dağ yaptı. Konferansın gerçekleşmesinde emeği geçen Sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Dağ, “İmam Hatip Nesli ve İmam Hatip Şuuru, yeni bir misyon ve vizyonla tekrar canlandırılıp, geliştirilmelidir. İmam Hatipler, toplumu oluşturan bütün unsurların beraberliğini sağlayan; taklide gömülmeden kültürel mirası değerlendiren, geleceğe dönük bir kurum ve ruh haline getirilmelidir” dedi.

Program Sanatçı Yusuf Karaburç’un söylediği ezgilerle renklendi. Sonrasında ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit BEKİROĞLU, kürsüye geldi.

İSLAM MEDENİYETİNİ YENİDEN İNŞAA EDECEK İMAM HATİPLİ GENÇLER OLACAK

Bekiroğlu, "İmam Hatipler, 100 yıla yaklaşan tarihlerinde her zaman kadim değerlerimize sahip çıkmışlardır ve bundan sonra da böyle davranacaktır. 28 Şubat karanlığına benzer karanlıkları yeniden yaşamak istemiyoruz.  İmam Hatip Lisesi mezunlarının üniversitelere erişimindeki katsayı adaletsizliği kaldırılmış, İmam Hatiplerdeki ve üniversitelerdeki çağdışı başörtüsü yasağı tarihe karışmış, kesintisiz sekiz yıllık eğitim kademeli hale gelerek, ikinci dört yılda İmam-Hatip Ortaokulları yeniden açılmış, diğer ortaokul ve liselerde Kur’an-ı Kerim, Peygamber Efendimizin Hayatı ve Temel  Dini Bilgiler seçmeli ders olarak okutulmaya başlanmıştır. Önümüzdeki günlerde öğrencilerin bu dersleri seçmesi için teşvik etmeliyiz" dedi.

İmam hatipte eğitim alan öğrencilerin bütün bir İslam dünyasına öncülük edeceğini belirten Bekiroğlu, “Şuanda ciddi bir kriz var ve bu sadece İslam dünyasının krizi değil. Bu bir medeniyet krizi. İslam Medeniyetinin yeniden inşa edilmesi gereken bir dönem yaşanıyor ve bunu aşma konusunda en ciddi rolü Allah’ın izniyle 15-20 yıl sonra bu günün imam hatipli gençleri üstlenecek.”  diye konuştu.

İmam hatip okullarındaki eski ruhun aşkla, şevkle, inançla çalışarak yakalanabileceğini dile getiren Bekiroğlu, “İmam hatiplerin önümüzdeki yıllarda hem İslam dünyasına hem de tüm dünyaya öncülük yapacağına inanırsak ve bu samimiyetle her bir gencimizi nasıl kuşatırız diye bakarsak ‘imam hatip ruhu’ dediğimiz şey kendiliğinden gelir.” dedi. Bekiroğlu,“Şimdi sahip olduğumuz güzel imkanlardan yararlanarak enerjimizi çocukların niteliğini arttırma yönünde kullanmanız gerekir bundan sonra yapacağımız çalışmalar, daha çok imam-hatip camiasının nitelikli ve derinlikli hale getirmeye dönük olacaktır” şeklinde konuştu. Bekiroğlu,” İnanıyorum ki tarihsel iddialarımızı gerçeğe dönüştürmede, bölgemizde ve dünyada yenibir barış atlası oluşturmada bu okulların yetiştirdiği genç nesiller öncü rolü üstlenecekler, ardından gelenlere sağlam bir miras bırakacaklardır” temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.

Konferansa, Osmaniyedeki STK’lardan: Eğitimbirsen, Birlik Vakfı, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Anadolu Gençlik Derneği, Vefa Derneği, AKÇEV, Çınar Derneği, OGED ve İHH destek verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar