20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Osmaniye'de 'Dünya Veteriner Hekimler Günü' kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de 'Dünya Veteriner Hekimler Günü' kutlandı
Abone ol
Osmaniye Veteriner Hekimler Odası tarafından 'Dünya Veteriner Hekimler Günü' düzenlenen yemekli programla kutlandı.
Osmaniye Veteriner Hekimler Odası tarafından 'Dünya Veteriner Hekimler Günü' düzenlenen yemekli programla kutlandı.

Büyük Osmaniye Otel restoranında gerçekleştirilen etkinliğe, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Zeynel Karahan, Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdür Hüseyin Küçük,  Adana Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse ve il ve ilçelerdeki Veteriner Hekimler ve aileleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Osmaniye Veteriner Hekimler Odası Başkanı  Veteriner Hekim Yusuf Ertuğ Tufan, Veteriner Hekimlik mesleğinin öneminin toplum tarafından yeterince kavranması ve anlaşılması için 2000 yılında Dünya Veteriner Hekimleri Birliği’nin aldığı kararla her yıl Nisan ayının son cumartesi günü kutlanmakta olduğunu söyledi.

Başkan Tufan, dünya veterinerler gününün her yıl farklı bir temayla kutlanmakta ve 2016 yılı temasının "Tek sağlık yaklaşımı ve sürekli eğitim" olduğunu belirterek, "Böylece hayvan ve çevre sağlığı tek bir pota içerisinde yapılmış oluyor.

Veteriner Hekimlik saygın ve stratejik bir meslektir. Her geçen gün sorumluluğumuz artmakta ve değişmektedir. Bu nedenle veteriner hekim arkadaşlarımız kendilerini çağımıza uygun bir şekilde değiştirmesi, değişen konjonktüre ayak uydurması mesleğini daha ileriye taşıması gerekmektedir.

Gelişmiş dünya ülkelerinde veteriner hekimlere verilen değerin ülkemizde de verildiğini görmekteyiz. Buda bizleri mutlu etmektedir. Tüm meslektaşlarımın Dünya Veteriner Günlerini kutluyorum" dedi.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam ise Veteriner Hekimlerin sadece hayvan sağlığına bakmadıklarını, dolaylı ve doğrudan insan sağlığıyla da ilgilendiklerini belirterek, "Bugün şap ve şarbon hastalıkları eğer önlemi alınmasa, daha önce gördüğümüz küresel bazda kuş gribi ve deli dana hastalığı, özellikle şarbon hastalığıyla bunların hepsinin önüne biz serbest veteriner hekimlerimizin çabalarıyla geçtik.

Dolayısıyla insan sağlığına da hizmetleriniz var. " diye konuştu. Kutlama etkinliği yemek ikramının ardından müzik eğlence programı ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar