24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5789
EURO34.9278
ALTIN2426.5

Osmaniye'de Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı
Abone ol
Osmaniye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93'üncü yıldönümü kutlamaları Vali Kerem Al'ın makamında kutlamaları kabul etmesiyle başladı.
Osmaniye'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93'üncü yıldönümü kutlamaları Vali Kerem Al'ın makamında kutlamaları kabul etmesiyle başladı.

Devlet Bahçeli Meydanı'nda devam eden programda Vali Kerem Al ile Belediye Başkanı Kadir Kara, törene katılan öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. Törene, mülki ve askeri erkanın yanı sıra, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Kerem Al, "Cumhuriyetimizin kuruluşunun 93. Yıldönümünü büyük bir coşku ve duygu birliği içinde kutladığımızı ifade ederek, "Cumhuriyet; yokluk ve yoksulluk içerisinde evlatlarını savaşlarda şehit vermiş bir milletin; azim ve kararlılığının ortak eseridir. Bir milletin yeniden ayağa kalkışının, şahlanışının, tebaalıktan vatandaşlığa yükselmesinin adıdır. Dolayısıyla Cumhuriyet bize emanet edilmiş, hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez bir mirastır." dedi.



MİLLETİMİZ BUGÜN 15 TEMMUZ'DAN DAHA GÜÇLÜ

Konuşmasının devamında, milletlerin tarihlerinde önemli kader anları olduğunu ve bu anların aynı zamanda bir nevi test dönemleri olduğunu da belirten Vali Al, "Tarih serüveni boyunca bir çok testten geçmiş olan milletimiz 15 Temmuzda da bu anlardan birini yaşamıştır. Milletimizin sağduyusu, birlik, beraberlik, tek ses, tek vücut olarak kenetlenmesi, demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıkarak asil bir duruş, şanlı bir direniş göstermesi bu testten de alnının akıyla çıkmasına vesile olmuştur. Kaderin bize vatan kıldığı bu coğrafyada tutunmanın bedelinin ağır olduğunu biliyoruz.



Milletimiz bugün 15 Temmuzdan daha güçlüdür. Kaderin bize vatan kıldığı bu coğrafyada tutunmanın bedelinin ağır olduğunu biliyoruz. Aziz milletimizin bu coğrafyada hazmedilemediğinin de farkındayız. Küresel güçlerin kurulu düzenine itiraz etmenin, mazlumların taleplerini gündeme getirmenin faturasının olacağı bilinciyle, çok çalışıp güçlü olacağız. İşte bu nedenledir ki; milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak hepimizin müşterek görevidir" diye konuştu.

Vali Kerem Al, "Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu toprakları bize vatan kılmak adına, bu topraklar için toprağa düşen aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, hoşgörü, sevgi, huzur ve kardeşliğin hakim olduğu güçlü bir Türkiye diliyorum" diyerek sözlerine son verdi.



Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Ayça Özcan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı isimli  şiirini okumasının ardından Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının gösterisi izlendi.

Kutlama programı Bayrak ve flamalar, yaya askeri birlikler, Muharip Gaziler, okullar, sporcular ve Mehter takımın tören geçişi ile sona erdi.

Törenin ardından Vali Kerem Al, Belediye Başkanı Kadir Kara, Milletvekili Doç. Dr. Ruhi Ersoy ve diğer protokol üyeleri çarşı Atatürk Caddesi üzerinden yaya olarak Rahime Hatun Parkına kadar yürüyerek vatandaşların bayramlarını kutladılar.






  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar