20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Osmaniye'de buğday hasadına başlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Osmaniye'de biçerdöverler, çiftçilerin sarı altın olarak adlandırdığı buğday hasadı için motor çalıştırdı.
Osmaniye'de biçerdöverler, çiftçilerin sarı altın olarak adlandırdığı buğday hasadı için motor çalıştırdı.

Merkez Dervişiye Köyünde hasadına başlanan buğdayda kuraklık nedeni ile çok az miktarda verim kaybının olduğu belirtildi.

Osmaniye Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, yeterli yağışların olmaması dolayısıyla dekar başına yüzde 5 ile 10 arasında verim kaybı beklendiğini ifade ederek bu yıl çorak arazide 350-400, sulu arazide 600-650 kilograma kadar ürün elde edilmesinin beklendiğini kaydetti.



İl genelinde, geçen yıl ise 536 bin dekara buğday ekimi yapıldığını ve yaklaşık 300 bin ton rekolteye ulaşıldığını kaydeden Sağlam, "Bu yıl ise yaklaşık 528 bin dekar alana buğday ekimi yapıldı. Geçen yıl hasat sonuçlarına baktığımızda çorak arazide 500-550 kilogram, sulu arazide 650-700 kilograma kadar ürün elde edilmişti. Yöremizde buğday için altın değerinde olan başağın sütlenme dönemi olan nisan ayının ikinci haftası ile mayıs ayının ilk haftası çok önemli. Özellikle bu dönemde arazilerimizin yağmuru özümseyerek alması verimi artırmaktaydı. Ancak bu yıl ki yağışların azlığından dolayı çok az miktarda verim kaybının olmasını bekliyoruz."dedi.

Dervişiye Köyü Aydınlar Mahallesi sakinlerinden Çiftçi Zekeriya Demir, bölgede ilk buğday hasadına başlandığını ve 60 dönüm araziye ekim yaptığını belirterek, "Eski biçerleri bırakıp yeni biçerlerle hasada başladık. Geçen yıla göre verim kuraklık olduğu için düşük oluyor. Ama sulak bölgelerde dönüme 500 kilo alan çiftçilerimiz de var. Allaha çok şükürler olsun yinede memnunuz" dedi. 

İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü  Mehmet Karınsız, teknik ekibi ile birlikte hasat çalışmalarını yerinde takip edip, hasat süresince verim kaybını en aza düşürmeye yönelik üreticilere bilgilendirmeler yapmakta.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar