24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5549
EURO34.863
ALTIN2428.6

Osmaniye'de adli yıl törenle açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de adli yıl törenle açıldı
Abone ol
Osmaniye’de 2016-2017 Adli yıl açılışı, Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak yapıldı.
Osmaniye’de 2016-2017 Adli yıl açılışı, Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak yapıldı.

Tören, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz ve Baro Başkanı Dilem Aksoy'un anıta çelenk sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, yeni adli yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Yargının tarihin en zor ve meşakkatli günlerini yaşadığını ifade eden Yılmaz,“Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının, ayaklar altına alınmaya çalışılıp, ülkemin iç karışıklığa ve sömürge toplumuna dönüşmesini ilke ve amaç edinmiş FETÖ'cü hainler ve bunların işbirlikçileri, 15 Temmuz gecesi darbe girişimi ile vatana ihanetin en büyük oyununu sergilemişlerdir." dedi.

Başsavcı Yılmaz, "Ama bu oyunu tezgahlayan planlayan ve oynayan onlara ses çıkarmayan vatan hainleri her şeyi hesap etmişlerdi ama bu vatanın gerçek sahipleri olan milleti hesap etmemişlerdi. Ülkemizin içerden ve dışarıdan ihanet şebekelerinin saldırılarına uğradığı bu günlerde PKK, DAEŞ, FETÖ ile hep birlikte omuz omuza hukukun evrensel ilkelerine de bağlı kalarak mücadele etmek zorundayız. Yargı bu günlerde tarihimizin en zor en meşakkatli günlerini yaşıyor. Bu beraberinde de üzerimize büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Ama yargının tüm kurucu unsurlarıyla inşallah bu sorunların üstesinden geleceğiz." diye konuştu.

Baro Başkanı Avukat Dilem Aksoy ise demokrasi ve hukuk devletine her zaman ihtiyaç duyulduğunu belirterek, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin 78 milyona yapıldığını dile getirdi. Başkan Aksoy, darbe girişimlerinde hedefin tüm ülke demokrasisi ve hukuku olduğunun altını çizerek şöyle devam etti: " Bunun bilinci ile milletimiz elbirliği ile darbeye karşı koymuş, darbe millet devlet eli ile bastırılmıştır. Bu hain darbe girişimi ile birlikte olmanın, tüm farklılıklarımızın da bilincinde olarak ve hiçbirini de ötekileştirmeden birlik ve bütünlük içerisinde olmanın önemini bir kez daha gördük ve yaşadık. Adli yıl açılışları ülkemizde her yıl yargıda sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulduğu bir gün olarak değerlendirilmektedir. Ancak şunu asla unutmamalıyız ki bu hain darbe girişimi başarılı olsa idi biz bu gün burada ne açılışını yapacağımız bir adalet sistemine ne de sorunlarını konuşacağımız bir yargıya sahip olabilirdik.15 Temmuz alçak darbe girişimi gibi teşebbüslerin bir daha yaşanmaması için en başta kamu görevlerine girişte ve kamu hizmetlerinde faydalanmada siyasi görüşün yada bir yerlere aidiyetin değil liyakatin esas alınması gerekmektedir."


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar