19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3423
EURO35.1122
ALTIN2241.3

Osmaniye'de 23 Nisan coşkuyla kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de 23 Nisan coşkuyla kutlandı
Abone ol

Osmaniye'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99'uncu yıldönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.

Eski Valilik önünde ki ilk törende, Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

23 Nisan kutlamaları Gebeli Mahallesi'ndeki Vali İsmail Fırat İlkokulunda devam etti.

Okul Müdürü Hasan Uçar tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

'23 NİSAN ÇOCUKTUR'
 
Müdür Uçar, "23 Nisan 1920 tarihi,  Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim şeklinde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923'te Cumhuriyetin ilanı ile taçlanarak Türk Milletinin ufkunu açmıştır. 23 Nisan Atamızın ilkeleri önderliğinde çağdaş uygarlıklara doğru bilimin ışığında yürüdüğümüz yolun adıdır.23 Nisan çocuktur. Yüzünde kocaman bir gülüş, gelecek kaygısı olmayan, umutla yarına uzanan, kötülüklerden, karanlıklardan korumaya çalıştığımız, bilgelikle donatıp yarına hazırladığımız, üstüne titrediğimiz, kızımız, oğlumuz, canımız bizim için en değerli varlık saydığımız yavrularımızın adıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız Kutlu Olsun" dedi. Halk oyunları gösterisi sunan  öğrenciler, "İnsanlığa barışa saygıya ve sevgiye davet ediyoruz." yazılı pankartı açıp gökyüzüne beyaz güvercin bıraktı.

ÖĞRENCİLER, ŞİİR OKUYUP, GÖSTERİLERİNİ SUNDU

Okul öğrencilerinden Hatice Nur Demirel 'Vatan Destanı' adlı şirini okudu. Birinci sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan "16 yıldız tek bayrak" adlı gösterisi izlendi. 4'üncü sınıf öğrencileri tarafından sergilenen "Yükselen nesil" isimli gösteri ise beğeniyle izlendi. Daha sonra 2. Sınıf öğrencilerinin Zeybek oyunu izlendi.Yöresel çocuk oyunlarından çuval yarışları ve yumurta yarışları yapılıp dereceye giren öğrenciler protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi. İki öğrenci bir kutu içerisinde getirdikleri Türk Bayrağını öpüp, Vali Ömer Faruk Coşkun'da teslim ettiler. Vali Coşkun'da aynı şekilde bayrağı öperek teslim aldıktan sonra öğrencilere teşekkür etti. 23 Nisan Kutlamaları kapanış gösterisinin ardından sona erdi. 
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar