29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3822
EURO35.0188
ALTIN2325.8

Osmaniye'de, 228 projenin 27'si bitirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de, 228 projenin 27'si bitirildi
Abone ol
Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Koordinasyon Kurulu'nun 2019 Yılı 3. Dönem Toplantısında yaptığı konuşmada, yatırım programında bulunan 228 adet projenin 27’sinin bitirildiğini, 90'ının yapımının devam etmekte olduğunu, 21’inin ihale aşamasında ve 90 adedine ise başlanılamadığını söyledi.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Koordinasyon Kurulu'nun 2019 Yılı 3. Dönem Toplantısında yaptığı konuşmada, yatırım programında bulunan 228 adet projenin 27’sinin bitirildiğini, 90'ının yapımının devam etmekte olduğunu, 21’inin ihale aşamasında ve 90 adedine ise başlanılamadığını söyledi.

Valilik Ahmet Cevdet Paşa Toplantı Salonunda Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Kadir Kara, Vali Yardımcısı Metin Esen, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları bölge ve il müdürleri katıldı. 

EN ÇOK ÖDENEK ULAŞTIRMA SEKTÖRÜNE

Toplantının başında konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, "İlimizde 2019 yılında toplam proje bedeli 3 Milyar 498 Milyon 738 Bin 726 TL olan 228 adet proje üzerinde çalışmalar devam etmekte olup, bu projelere ayrılan ödenek
miktarı 387 Milyon 485 Bin 121 TL’dir. 2019 yılı dönem sonu itibariyle 166 Milyon 519 Bin TL harcama yapılarak yüzde 43 oranında nakdi gerçekleşme sağlanmıştır. 2019 yılında ilimizde gerçekleşen yatırımlar; tarım, turizm, sağlık, ulaştırma, enerji, eğitim ve diğer kamu hizmetleri olmak üzere 7 temel sektörde toplanmıştır. Bu sektörler içerisinde en çok ödeneğin, yüzde  42,3 lük pay ile ulaştırma sektörüne, daha sonra yüzde  32,9’luk pay ile eğitim sektörüne ve yüzde  8,3’lük pay ile içerisinde kanalizasyon, harita-kadastro, imar planı, çeşitli inşaatlar ile içme suyu gibi kalemlerin yer aldığı diğer kamu hizmetleri sektörüne ayrıldığı görülmektedir." dedi.

BAŞLANILMAYAN PROJELERE AĞIRLIK VERİLECEK

2019 yılında Yatırım Programında bulunan 228 adet projenin 27'sinin bitirildiğini, 90'ının yapımıNA devam etmekte, 21'inin ihale aşamasında olduğunu ve 90 adedine ise başlanılamadığını ifade eden Vali Coşkun, "Önümüzdeki aylarda başlanılamayan projelere ağırlık verilerek projelerimizin önemli bir bölümünün tamamlanması hedeflenmektedir." dedi. Toplantının ilk bölümünde İçişleri Bakanlığınca geliştirilen İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) hakkında bilgilendirme sunumu yapılacağını belirten Vali Coşkun, "Kurum amirlerimizden beklentimiz, sistemin sağlıklı bir şekilde işleyebilmesi için, verilerin zamanında ve güncel bir şekilde girilmesidir. Bu veriler illerle ilgili genel bir kanaat oluşturduğu ve kamuya açık olduğu için kurum amirlerimizin bu konuda özellikle hassasiyet göstermeleri gerekiyor." dedi.

BÖLGE MÜDÜRLERİ PROJELER HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Vali Coşkun’un konuşmasının ardından, İçişleri Bakanlığınca geliştirilen İl Yatırım Takip Sistemi (İLYAS) hakkında İl Planlama ve Koordinasyon Müdür Vekili Harun Evran bilgilendirme sunumu yaptı. Toplantının devamında; DSİ 6. Bölge Müdürlüğü, Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü, Adana Orman Bölge Müdürlüğü, T.C.D.D 6. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 18. Bölge Müdürlüğü, Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro 12. Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İl Özel İdaresi yetkilileri biten ve devam etmekte olan projeleri hakkında bilgi vererek, kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.Toplantının son bölümünde, katılım ve katkıları nedeniyle herkese teşekkür eden Vali Ömer Faruk Coşkun, toplantının ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederek toplantıyı bitirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar