29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3643
EURO34.9818
ALTIN2324.9

Osmaniye Bilimle, Tarımda Zirveye Gelecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Bilimle, Tarımda Zirveye Gelecek
Abone ol
Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkan Adayı Faruk Özdemir, şehrin ilerlemesi ve kalkınması yönünde başlattığı çabalara her geçen gün bir yenisini ekliyor.

OsmaniyeTicaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkan AdayıFaruk Özdemir, şehrin ilerlemesi ve kalkınması yönünde başlattığı çabalara her geçen gün bir yenisini ekliyor.

Kendi deyimiyle makro ve mikro projelerle adaylık sürecini başlatan Özdemir daha önceleri Osmaniye için “Şehir Stadyumu” “Sanat Galerisi” “Şehitler Anıtı” gibi pek çok projelerini kamuoyu ile paylaşmıştı.

Toplantılarında sık sık tarımın da önemini vurgulayan Özdemir; “Bu şehirde 1 Milyon 197 Bin Dekar tarım alanı bulunmakta. Bu alanın yaklaşık yüzde 84’ünde tarla ziraatı yapılıyor. Yüzde 13’ünde meyvecilik, yüzde 3’ünde sebze üretimi gerçekleştiriliyor. Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS)’ne kayıtlı 9 bin 324 çiftçi var. Kayıtlı arazi varlığı ise 520 bin dekar. Osmaniye’nin 66 bin baş büyükbaş ve yaklaşık 230 bin baş küçükbaş hayvan varlığı var.

Kentin tarımsal üretim değeri ise 2014 verileri ile 1.5 milyar lira. Bu verileri daha da detaylandırabiliriz. Yaptığım araştırmalarda Osmaniyeli çiftçiler %44,2 Mısır, %26,2 Buğday ve %20,7 Osmaniye Fıstığı üretimi yapmaktadır. Bununla birlikte Türkiye’de ki Turp’un %90’ı Osmaniye’de yetiştirilmektedir.

Bu bilgiler ışığında tarımsal üretim değerimizi yükseltmek ve çiftçimizi de kalkındırarak şehrimizin ekonomik kalkınmışlığını yükseltmek istiyoruz.” Diyen Faruk Özdemir tarımda tohum üreticiliği ve rekoltesi yüksek verimli ürünlere ulaşabilmek için biyoteknolojiden faydalanmak gerektiğini vurgulayarak; “Osmaniyemizin pek çok alandaki kalkınma hamlesinin gerçeklemesinin rasyonel olarak ilk basamağı ekonomik kalkınma olacaktır. Biz bu kalkınmayı gerçekleştirebilmek için pek çok alanda varlık gösterebilmeliyiz. Örneğin, Osmaniye Fıstığı ve Zeytin gibi ürünlerin rekolte, kalite gibi etkenlerini üst düzeye çıkartabilmek için biyoteknolojik araştırma ve geliştirmeler yaptırmayı düşünüyoruz.” Dedi.

BİLİM MERKEZİ ŞART

Gerek endüstriyel ürünlerin geliştirimesi, gerekse tarımsal ürünlerin geliştirilmesi için bir bilim ekibi çalışma ortamı olabilecek. Aynı zamanda sadece fen ilimleri değil, sosyal bilimlerde de ilerleme kaydetmenin ancak bilimsel metodlarla sağlanabileceğini dile getiren OTSO Başkan Adayı Faruk Özdemir, bu ve buna benzer pek çok projenin başkanlığı sürecinde hayata geçirileceğini de dile getirdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar