20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2498.1

Osmaniye Belediyesi Antalya’da fuara katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Belediyesi Antalya’da fuara katıldı
Abone ol
Osmaniye Belediyesi Antalya’da düzenlenen 22.Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarına (YAPEX) katıldı.
Osmaniye Belediyesi Antalya’da düzenlenen 22.Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarına (YAPEX) katıldı.

Antalya Expo Center Fuar Merkezinde düzenlenen fuara Osmaniye Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği ve Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL)  tarafından davet edilerek stant açtı.

Osmaniye Belediyesi açtığı stantta yaptığı ve yapacağı tarihi restorasyon projelerini tanıtırken, aynı zamanda fuara gelenlere Osmaniye Yerfıstığı ve tanıtım broşürleri dağıtarak Osmaniye’nin tanıtımına katkı sağlıyor.

Antalya Expo Center'daki fuarın açılışında konuşan Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, YAPEX'in 1993 yılından bu yana düzenlendiğini, son 3 yıl içerisinde de restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma fuarı olarak da anıldığını söyledi.

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de YAPEX'i ticari fuardan çok, bir bilgi alışverişi ve bilinç fuarı şekline dönüştürmeye çalıştıklarını vurguladı. Turizmin, şehrin kimliği korunduğu, kollandığı oranda düzeyli ve ekonomik olduğunu ifade eden Sözen, Antalya'da da kültürel ve ekolojik değerlere öncelik vermek gerektiğini bildirdi.

OSMANİYE 2015 YILININ PİLOT İL SEÇİLDİ
Osmaniye Belediyesi standı ziyaretinde Prof. Dr. Metin Sözen, Osmaniye’nin gündemlerinde olduğunu ve önümüzdeki yıl önemli çalışmaların yapılacağını söylerken, Tarihi Kentler Birliği Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Osmaniye ile ilgili güzel gelişmelerin olduğunu ve önümüzdeki zaman zarfı içinde Osmaniye’ye bir ziyaret gerçekleştireceğini belirtti.

Osmaniye Belediyesi adına fuara katılan Belediye Meclis Üyesi Oğuzhan Saçıkara ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Şefi Kasım Alibekiroğlu, “Belediye Başkanımız Sayın Kadir Kara’nın sunumu ve planlamaları ile geçtiğimiz ay İstanbul’da yapılan toplantıda Osmaniye’nin 2015 yılı için pilot il seçildi” şeklinde bilgiler aktardılar.

16 Kasım'a kadar açık olacak fuarda yaklaşık 200 firma, 20 belediye ve meslek örgütünün standı bulunuyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar