25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5744
EURO35.0234
ALTIN2425.3

Osmaniye Barosu’ndan “Kadına Şiddet” Açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Barosu’ndan “Kadına Şiddet” Açıklaması
Abone ol
Osmaniye Barosu, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, “Kadınlara yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele ve dayanışma günü” nedeniyle bir açıklama yaptı.
Osmaniye Barosu, Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, “Kadınlara yönelik şiddete karşı uluslar arası mücadele ve dayanışma günü” nedeniyle bir açıklama yaptı.

Osmaniye Barosu tarafından yapılan yazılı açıklamada;
 “Günümüz itibariyle Ulusal ve uluslararası tüm pozitif gelişmelere rağmen, kadına yönelik şiddet, ülkemizde ve tüm dünyada halen önemli sorunlar arasında yer almaya devam etmektedir. Küresel bir sorun olarak aile içi kadına yönelik şiddet, ülkemizde de mücadele edilmesi gereken ciddi bir toplumsal sorundur.
 
Uluslararası düzlemde konuya ilişkin en son gelişme ise Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tarafından 7 Nisan 2011 tarihinde Strazburg’da onaylanan “Kadınlara Yönelik ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nin, 11 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul’da imzaya açılmış olmasıdır. Bu sözleşme kadına yönelik şiddet konusunda bağlayıcılığı olan ilk ve tek uluslararası sözleşmedir. Bu sözleşmeye Türkiye’de imzayı atmış ve yükümlülüklerini hukuki, ekonomik, psikolojik, sosyal ve güvenlik olmak üzere birçok bağlamında yerine getirmek için mücadele etmektedir.
 
Kadına yönelik politikalarda yaşanan değişimin en önemli yansıması yasal alanda olmuştur.
 
Bu kapsamda, ilgili kurum ve kuruluşların katkı ve katılımlarıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde yürütülen yoğun çalışmalar sonucunda 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun 20 Mart 2012’de yürürlüğe girmiştir.
 
Şiddet daima bir suçtur.Görmezden gelinen ,olağan kabul edilen ,özel ve  aile içi olarak görülen kadına yönelik şiddet günümüzde bir insan hakkı ihlali ,toplum tarafından da hoş görülmemesi gereken önemli bir kadın sağlığı ve ruh sağlığı sorunudur.
 
Uluslar arası kamuoyunda kadına yönelik şiddetin bir insan hakları ihlali olarak ele alınmasının en önemli sonucu,bu konuda devletlerin sorumlu kılınmasıdır. Bugün gelinen noktada, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması devletlerin hem uluslararası hem de bölgesel düzeydeki taahhütlerinin bir gereğidir.
 
Osmaniye Barosu  olarak, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü” olan bugün, en başta kadına yönelik şiddet olmak üzere şiddetin her türlüsünü lanetlediğimizi ve şiddetle mücadelede kararlı olduğumuzu bildirir,  bu konuda mücadele eden tüm kadınları ve kadın kuruluşlarını saygı ve dayanışma duygusuyla selamlarız.”denildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar