20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Osmaniye Barosu tarafından 2014-2015 Adli yılı açılış programı düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Barosu tarafından 2014-2015 Adli yılı açılış programı düzenlendi
Abone ol
Osmaniye Barosu tarafından 2014-2015 Adli yılı açılış programı düzenlendi.
Osmaniye Barosu tarafından 2014-2015 Adli yılı açılış programı düzenlendi.


Baro Başkanı Avukat Hamza Tor, Gala tesislerin düzenlenen programda yaptığı konuşmasında, yargının kalitesinin sağlanması bakımından, avukatlık mesleği ile ilgili yasal düzenlemelerin bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.


Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali irfan Yılmaz, Baro Başkanı Av. Hamza Tor ve eşleri, konuklarını kapıda karşıladı.





DEMOKRASİNİN VE ÖZGÜRLÜKLERİN EN YAKIN DOSTU AVUKATLARDIR
Avukatlık kanununun kendilerine tanıdığı yetkiler çerçevesinde hakkın biran önce sahibine verilmesine gayret ettiklerini belirten Baro başkanı Tor, “Devletin temeli adalet, adaletin temeli ise bağımsız ve güçlü savunmadır. Avukatlar, savunmayı meslek edinmiş aynı zamanda da yasalarla ilgili konularda yol gösteren, hak ve adalete hizmet eden kişilerdir. Avukatlar ve Barolar, hukuk devletinin yerleşmesi, demokrasinin kurumsallaşması, özgürlükler alanının genişlemesi, insan haklarının korunması konularında çaba harcarlar. Dünyanın hemen her ülkesinde demokrasinin ve özgürlüklerin en yakın dostu ve teminatı avukatlardır.” Dedi.


YARGI PAKETLERİ İŞ YÜKÜNÜ KISMEN AZALTTI
Baro başkanı Hamza Tor, “Geçtiğimiz adalet yılından bugüne yargıdaki iş yükünün azaltılması, yargının etkinliğinin arttırılması ve hızlandırılması amacıyla önemli çalışmalar gerçekleştirilmiş, yargı kurumlarının fiziki altyapısı iyileştirilmiş, yargı mensuplarının en üst düzeyde teknolojik imkanlardan faydalanması temin edilmiş, mevzuatta yeni düzenlemeler yapılmıştır. Hukuk literatüründe ve kamuoyunda "yargı paketleri" olarak yerini alan bu yasal düzenlemeler, özellikle Yargıtay ve mahkemelerdeki dosya sayılarını azaltmak, yargının iş yükünü hafifletmek amacı ile yapılmıştır. Bu düzenlemeler sonucu kısmen başarılı da olunmuştur.” Dedi.


Yargının kalitesinin sağlanması bakımından, avukatlık mesleği ile ilgili yasal düzenlemeler bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Tor, “YÖK tarafından yeni hukuk fakültelerinin açılmasına izin verilmemesine dair alınmış karar gecikse de olumludur. Son bir iki yılda yaklaşık 10 Bin avukatın yargı dünyasına katıldığı düşünüldüğünde avukatlık stajı ve avukatlık mesleğine kabulde, sınav zorunlu hale gelmiştir.” Şeklinde konuştu.




YARGI SİYASALLAŞMAYACAK
Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Ali irfan Yılmaz ise konuşmasında, yargının siyasallaşmayacağını, siyasetinde yargıya müdahale etmeyeceğini belirterek şöyle konuştu:
“Adalet dağıtanların hiçbir siyasi düşünce, din, mezhep ve etnik köken ayrımı yapmaksızın yargılama yapmaları esastır, yargı tarafsız ve bağımsız olmak zorundadır. Hâkim ve savcıların bu nedenle siyasal görüş ve tercihlerini kararlarına yansıtmamaları lazımdır. Yargı siyasallaşmayacak siyasette yargıya müdahale etmeyecektir. Yargının doğru dürüst ve tarafsız olması kadar toplumdaki algısı da önemlidir. Bu gün ülkemizde ki bazı yanlış değerlendirmelerin temelinde algının rolü yadsınamaz bir gerçektir. Tarih boyunca adil bir yönetim sergileyen hakka ve hukuka riayet eden devletler, uzun süre varlıklarını sürdürmüşlerdir. Adaletten uzaklaşan hukukun ve adaletin dışına çıkarak zulmeden yönetimlerin ömrü ise uzun olmamıştır. Tarih zulmedenlerin zulme uğradıklarına şahitlik etmiştir” dedi.


Programa, Vali Dr. Mehmet Oduncu, Belediye Başkanı Kadir Kara, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Şefik Atak, Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Tayfur Dündar, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Savcılar, hâkimler ve avukatlar katıldı.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar