25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5748
EURO35.0319
ALTIN2435.1

Osmaniye adliyesi önünde 14 Aralık operasyonu protestosu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye adliyesi önünde 14 Aralık operasyonu protestosu
Abone ol
Osmaniye Adliyesi önünde ki yolda toplanan yaklaşık 500 kişilik kalabalık, başta İstanbul olmak üzere 13 ilde düzenlenen ve aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da bulunduğu 31 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti.
Osmaniye Adliyesi önünde ki yolda toplanan yaklaşık 500 kişilik kalabalık, başta İstanbul olmak üzere 13 ilde düzenlenen ve aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı’nın da bulunduğu 31 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti.

Ellerinde Türk Bayrağı, Zaman Gazetesi ve ‘Zaman sahip çıkma zamanı’, ‘Bunu da yaz tarih’, ‘Demokrasi dumanı’ ve ‘Medyaya darbe’ gibi dövizleri taşıyan kalabalık sık sık ‘Özgür Basın Susturulamaz’ sloganı attı.



Operasyona tepki gösterenlerin arasında gençlerin ve kadınların da, kuran okuyup dua ettikleri gözlendi.

Toplanan Zaman okurları adına konuşma yapan Gazi Kozanoğlu, “Özgür basına yapılan operasyonu Anadolu insanları olarak kabul etmiyoruz. Bu operasyonu yalnızca basına yapılmış olarak değil, aynı zamanda Anadolu insanın hürriyetini tehdit eden bir hamle olarak görüyoruz. Bu operasyonlar üst üste memleketin güvenliğinde, eğitiminde, iş dünyasında, sivil toplum kuruluşlarında da yapıldı ve şimdide bir ülkenin gözü, kulağı, esi olan basına kadar sıçradı. Bizler anlıyoruz ki! Anadolu insanının hürriyeti ipotek altına alınmaya ve ülkede bir korku ve baskı imparatorluğu kurulmaya çalışılmaktadır.



Çağımızda böyle bir uygulamanın ne hukukta ne de demokraside, kısacası insanların özgürce yaşadığı hiç bir toplumda, yeri kalmamıştır ve kesinlikle kabul edilemez bir haksızlıktır, hukuksuzluktur, vicdanları sızlatan çağ dışı an-ti demokrat bir uygulamadır. Devlet adaletin teminatıdır ama ayaklar Altın'da Devlet hukukun teminatıdır ama ayaklar Altın'da Devlet emniyetin teminatıdır ama ayaklar Altın'da Devlet Hürriyet'in teminatıdır ama Ayaklar Altın'da.



Anadolu insanı bu ülkeye sonradan dahil edilen bir toplum değildir. Ve bu ülke bedelini istiklal harbinde, Çanakkale'de ve daha öncesinde, özgürlüğü adına, hürriyeti adına misliyle ödemiştir. Son olarak da belki unutmuşlardır, bizler Mehmet Akif'in ruhu şad oldun istiklal marşını yazan neslin evlatlarıyız, istiklal marşını okuyarak ve inanarak dinleyen nesilleriz. Bizler ekmeksiz yaşarız ama hürriyetsiz yaşayamayız. Bizler evsiz yaşarız ama vatansız bayraksız yaşayamayız.



Bizler elbisesiz yaşarız ama onursuz yaşayamayız. Bizler Anadolu insanları yaşamak için değil yaşatmak için yaşarız ve bu ülkede adaleti, Hürriyeti, huzur yaşatmak için yaşayacağız. Tekrar hatırlatıyoruz daima adaleti savunacağız, hürriyetimiz için yaşayacağız. Ve de korkmuyoruz! Dimdik! Güçlünün değil, haklının yanında olacağımıza söz veriyoruz!” dedi.

Grubu destek vermek için BBP İl Başkanı İsmail Gümüş, BBP Merkez İlçe Başkanı Fuat Arıkan, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Temuroğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Dilek Güvenç ve Türk Anneler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Birgül Keskiner ve 30’a yakın sivil toplum kuruluşlarının üyeleri destek olmak için grubun yanında oldu.

Basın açıklamasının ardından İstiklal Marşını okuyan gurup olaysız bir şekilde dağıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar