25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5758
EURO35.0302
ALTIN2418.7

Örnek Proje Takdir Topluyor !

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Örnek Proje Takdir Topluyor !
Abone ol
Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu ve Müftü Bestami Aksu yatılı Kuran kursu işbirliği ile bu sene eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte pilot uygulama olarak başlanan Milli eğitim onaylı “AKADEMİK BAŞARIYI DESTEKLEME VE HAFIZ YETİŞTİRME” projesi büyük bir ilgi görüyor.
Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu ve Müftü Bestami Aksu yatılı Kuran kursu işbirliği ile bu sene eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte pilot uygulama olarak başlanan Milli eğitim onaylı “AKADEMİK BAŞARIYI DESTEKLEME VE HAFIZ YETİŞTİRME” projesi büyük bir ilgi görüyor. Edindiğimiz bilgilere göre yapımı bu sene tamamlanan Bestami Aksu Erkek Yatılı Kuran kursunda kalan öğrenciler bu proje kapsamında eğitimlerine Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulunda oluşturulan özel sınıfta devam ediyorlar. Proje kapsamında bulunan öğrencilerin bir taraftan hafızlığa çalışırken diğer taraftan da ders başarısı ve davranışlarının olumlu yönde gelişmesi bekleniyor.

ASIL UYGULAMA SENEYE BAŞLAYACAK
 
Bu yıl pilot uygulama şeklinde gerçekleştirilen ve 13 ilde örnek uygulaması yapılan “AKADEMİK BAŞARIYI DESTEKLEME VE HAFIZ YETİŞTİRME” projesinin asıl uygulamasının önümüzdeki yıl yapılacağı bilgisine ulaştık. Projeye dahil olmak isteyen öğrencilere yönelik olarak bir sınav düzenlenecek ve bu sınavda başarılı olan öğrenciler projeye dahil olabilecekler. 4.sınıftan 5. sınıfa geçecek öğrenciler arasında yapılacak olan bu sınav iki aşamadan oluşacak. Öğrenciler, gördükleri derslerden yazılı sınava, K.Kerim den de mülakat sınavına tabi tutulacaklar.

LİSE’DE AYNI PROJEYLE EĞİTİME DEVAM

İmam Hatip ortaokullarında okumakta olan öğrencilerin, yaş düzeylerine ve dönemlerinin ihtiyaçlarına uygun, okulla barışık bir biçimde hafızlık çalışması yapabilmesini hedefleyen bu projenin öğrencilerin akademik başarılarına yardımcı olması ve öğrendikleri bilgiler için uygulama alanı sunması da bekleniyor. Ayrıca hafızlık programıyla beraber İmam Hatip Ortaokullarından mezun olan öğrencilerin eğitimlerini yine proje kapsamında açılacak olan bir İmam Hatip Lisesi’nde devam etmesi, bu aşamada da Gerek İslami ilimlerde gerek yabancı dil alanında gerek de fenni ilimlerde okullarıyla beraber üst düzey bir eğitim almalarını sağlanması da konuşulan konular arasında bulunuyor.

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLER

“AKADEMİK BAŞARIYI DESTEKLEME VE HAFIZ YETİŞTİRME” projesiyle eğitimlerini sürdüren öğrencilere yönelik çok farklı sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlendiği öğrenildi. Bu kapsamda yapılan bazı çalışmalar şunlar. Osmaniye Korkut Ata (OKÜ) bünyesinde bulunan halı sahada haftada bir mutad olarak FUTBOL MAÇLARI. Öğrenciler adına çıkarılan kart ile Gençlik spor il müdürlüğünün havuzunda YÜZME ETKİNLİĞİ. Öğrencilerin yaş ve seviyelerine göre belirlenen edebi, ilmi ve fikri kitapların seçildiği OKUMA PROGRAMLARI. Öğrencilerin seçmiş oldukları konulara göre eksikliklerini tamamlamaya yönelik ETÜT ÇALIŞMALARI. Bunların dışında öğrencilerin ruh ve bedenen gelişimine katkı sağlayacak çok daha farklı etkinliklerinde planlandığı bize gelen bilgiler arasında.

HAFIZLIKTA NEDEN ORTAOKUL?

Çocukların erken yaşlarda hafızlık çalışmalarına başlamalarını ve dört yılda yavaş yavaş ve sindire sindire hafızlık yapmalarını öneren uzmanlar, gerek kıraat için dilin şekillenmesi gerek de Kuran ezberleme çalışmalarının hızlı ve kalıcı olması için en uygun yaşların ortaokul çağları olduğunu belirtiyorlar. Eğitim sistemindeki son düzenlemelerle ortaokul düzeyindeki öğrencilere hafızlık fırsatı sunulduğunu belirten uzmanlar. Bu öğrencilerin, okuldaki eğitim ve öğretim faaliyetlerini aksatmadan hatta onlara yardımcı olup okul başarılarını arttırarak hafızlık eğitimi alabilecekleri ortamların bu proje bu karşılanabileceğini ifade ediyorlar.

VELİLER BÜYÜK İLGİ VE HEYECAN DUYUYOR

Proje kapsamında eğitim gören öğrenci velileri projeden oldukça memnun. Görüştüğümüz bazı veliler projenin hayati bir öneme sahip olduğunu belirterek uygulamada aksayan yönler varsa giderilmesini istediler. Bu konuda üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini belirten veliler, sevinç ve heyecan yaşadıklarını ifade ederek böyle bir projeyi düşünen planlaya ve uygulayan herkese dua ediyoruz diye konuştular. Öğrenci velileri, bu proje ile şahsiyet sahibi, her ortam ve şartta inandığı değerleri ödün vermeden yaşayan ve savunan, bağnazlığa bulaşmamış, kendisi ve toplumu için faydalı olmayı hedefleyen gençlerin yetişmesini beklediklerini dile getirdiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar