20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Ormana Atılan çöplere Tepki Gösterdiler!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ormana Atılan çöplere Tepki Gösterdiler!
Abone ol
Osmaniye'de doğa gezisi sırasında ormanlık alana atılan çöp yığınlarıyla karşılaşan sporcular, duruma tepki gösterip, sorumlularının cezalandırılması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Osmaniye'de doğa gezisi sırasında ormanlık alana atılan çöp yığınlarıyla karşılaşan sporcular, duruma tepki gösterip, sorumlularının cezalandırılması için Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (ODAK) tarafından, genellikle kolay derecesinde yaklaşık 13 kilometrelik dik parkur içeren Çona Köyü Karataş yaylası mevkiine ki Kışla travertenlerinin tanıtımına yönelik gezi düzenlendi.

50 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen doğa yürüyüşü sırasında, Cebel Yaylası Paşapınarı Mevkiine gelen gurup, burada yol kenarın bulunan ormanlık alan içerisine rastgele atılan çöp yığınlarıyla karşılaştı.

Katılımcılar, bölgede fotoğraf ve görüntü alıp, doğa kirliliğine son verilmesini noktasında, bölgedeki muhtarlıklar ile  ilgili kurum ve kuruluşlara çağrıda bulundular. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

ODAK Başkanı Avukat Muhammet Doğan, ormanlık alana atılan çöp nedeni ile Osmaniye Cumhuriyet Savcılığına dernek ve şahsı adına suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Cebel Yaylası Paşapınarı Mevkiinde yol kenarında ormanın içine rastgele atılan çöpler, bölgede bulunan köy muhtarlıkları tarafından buraya atıldığını öğrendik.

Aslında yasal mevzuata göre köylerde toplanan çöpleri İl Özel İdaresinin alması gerekiyor. Ancak İl Özel idaresine ait yeterli araç olmadığından bu çöpler alınamadığı söylendi. Bu çöp bir gün yanacak ve o yangın sarp arazi koşulları nedeni ile söndürülemeyecek, o güzel orman yok olacak. Bunun hesabını kim verecek. Birisi gelip sizin bahçenizde çöp atsa ne yaparsınız. Bütün insanlığın bahçesi olan doğaya neden çöp atıyorsunuz."diyerek tepki gösterdi. 

'DOĞAL HAYATI KORUMAYI HEDEF EDİNDİK'

Kulüp olarak ilin ve ülkenin doğal güzelliklerini tanıtmayı amaç edindiklerini belirten Doğan, şöyle dedi: "Üyelerimize çevre bilinciyle birlikte doğal hayatı korumayı ve sportif bir yaşam alışkanlığı kazandırmayı hedef edindik. En önemli kuralımız, grup birliğine uymak, doğaya sadece ayak izimizi bırakmak ve dönüşte sadece çektiğimiz fotoğraf ve videolarla dönmektir.

Bugünkü doğa gezimiz ise Cebel yolu üzerindeki muhteşem güzellikte bir çöplük oldu. Müslüman bir ülkede iyi tahsil görmüş vatandaşlarımız ve muhtarlarımız toplanan çöplerini yol kenarındaki ormana atarak bu çöpleri doğaya kazandırıyorlar. Ne de olsa temizlik imanın yarısıdır!. Bunu gören çevre ve orman müdürlüğü yetkileri ve dahi valiliğimiz bu güzel görüntü ile ne kadar övünseler azdır. Muasır medeniyet seviyesine ulaşmış olduğumuzu görerek doğa gezimize son verdik."
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar