29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3677
EURO34.9763
ALTIN2325.0

Organ Bağışı Haftası’nda etkinlikler düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Organ Bağışı Haftası’nda etkinlikler düzenlendi
Abone ol
Osmaniye’de “3-9 Kasım Organ bağışı haftası” nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Osmaniye’de “3-9 Kasım Organ bağışı haftası” nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Osmaniye Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün birlikte organize ettiği çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Hafta süresince halkın organ bağışı konusunda bilgilendirilmesi ve farkındalık oluşturmak amacı ile  çeşitli etkinliklerin yapılacağı bildirildi.

Osmaniye Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında Osmaniye Valiliğinde  dün Osmaniye Devlet Hastanesi organ doku bağış koordinatörlüğünde tanıtım ve bağış toplama standı oluşturuldu.

Gün içerisinde vatandaşlara organ bağışının önemi, “herkese bir gün gerekebilir” teması işlenerek organ bağışının önemi anlatıldı.

Osmaniye Devlet Hastanesinde görevli Osmaniye organ doku koordinatörü Dr. Ayşe Taş Güvenç tarafından organ naklinin hangi durumlarda yapılabildiği, hangi organların bağışlanabileceği konularda bilgilendirme yapıldı.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Vekili Uzm. Dr. Fethullah Selçuk Moğulkoç tarafından “1 organın bir can” demek olduğu bilincinin tüm vatandaşlar  tarafından benimsenmesi gerektiği, her organa iyi bakmanın yanında herkesin bir gün bir organa ihtiyaç duyabileceğini bu nedenle vatandaşların Organ Bağışına daha duyarlı davranmaya davet etti.

İl Sağlık Müdürü  Dr.Mehmet Cingöz tarafından Ülkemizdeki organ bağışlarının yetersizliği, insanların birbirine örnek teşkil edecek bağışlarda bulunmalarının önemi,  Organ Bağışı Haftası olarak 3-9 Kasım tarihleri arasında halka açılan farkındalık stantlarının ziyaret edilmesi istendi.

Yapılan etkinlikte Osmaniye İl sağlık Müdürü, İl Sağlık Müdürü Yardımcısı, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreter Vekili, Halk Sağlığı Müdürü, Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi, Hastane Müdürü, Organ Koordinatörü ve etkinliğe katılanlar tarafından vatandaşlarımız organ bağışına davet edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar