19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6006
EURO34.8371
ALTIN2495.4

OOSB'deki fabrikalaşma, meslek liselerine ilgiyi arttırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OOSB'deki fabrikalaşma, meslek liselerine ilgiyi arttırdı
Abone ol
OSMANİYE Organize Sanayi Bölgesinde (OOSB) fabrikaların çoğalmasıyla meslek liselerine ilgiyi ve alaka arttı.

OSMANİYE Organize Sanayi Bölgesinde (OOSB) fabrikaların çoğalmasıyla meslek liselerine ilgiyi ve alaka arttı.


Bugün OSB’de 110'dan fazla fabrikanın üretim yapmakta olduğunu belirten Osmaniye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alan Şefi Muhsin Aslan, işletmelerde kalifiye eleman ihtiyacının olmasının, okulun Makine Teknolojisi bölümünü cazip hale getirdiğini söyledi.


Velilerin çocuklarını, özellikle makine alanına kayıt yaptırmak istediğini kaydeden Aslan, “Bu durumdan çok memnunuz. Makine alanında çok iyi öğretmen kadrosuna sahibiz. Öğrencilerimiz iyi bir eğitim almakta, Osmaniye'nin en büyük işletmelerinde stajlarını yapmaktadır.” Dedi.


Eğitim öğretim için her türlü teknolojik altyapıya sahip olunduğunu kaydeden Aslan, “Makine Teknolojisi alanındaki atölyelerimizde; Klasik ve bilgisayar kontrollü üretim tezgâhlarında makine imalatı işlemlerini yapma, İki ve üç boyutlu makine çizimlerini yapma, Makinelerin bakım ve onarımını yapma eğitimleri verilmektedir. Bu bölüm, endüstriyel döküm ve kalıplama tekniğine uygun üretime yönelik modelleme yapma, yeterliklerini kazandıran eğitim ve öğretim alanıdır.” Dedi.


OSB’deki makine bölümünde çalışacak teknik elemanı karşılayabilmek için İŞKUR ile birlikte ayrıca hafta sonları da eğitimler düzenlendiğini belirten Aslan, “Alanımızın; Bilgisayarlı Makine İmalatı (CNC), Makine Bakım Onarım, Endüstriyel Kalıp, dallarında eğitim verilmektedir. Makine Teknolojisi alanı, ekonomik kalkınmanın temelini oluşturur. Tasarım ve üretim yapan her sektöre hitap eder. Getirisi ve katma değeri ile ekonominin lokomotifi durumundadır. Makine alanında çalışanların gelir seviyeleri ülke standartlarına göre çok iyidir. Dolayısıyla işsiz kalmaları söz konusu değildir. Bu mesleklerdeki elemanlar fabrikalarda otomotiv, gemi, uçak, tekstil, metal sanayi tesisleri, kendi atölyelerinde, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilirler. Tasarım bürolarında bilgisayar ortamında, makine elemanlarını iki ve üç boyutlu olarak tasarlarlar, CNC tezgâhlarında imal ederler.” Diye bilgi verdi.


Makine teknolojisi Alan Şefi Aslan, “Vatandaşlarımızdan şunu istiyoruz, meslek liselerini okumada gözü olmayan öğrencilerimizi göndermek yerine,  başarılı çalışkan öğrencilerimizin de buraya gelmesini istiyoruz. Memleketimizin sadece üniversiteyi bitirip te, doktor, öğretmen, avukata ihtiyacı yok. Bu memlekette iş yapacak, yatırımcıya sanayiciye de ihtiyaç var. Sanayici ve yatırımcıda mesleğin içerisinden, çekirdekten veya bir mesleki eğitimden geçmesi gerekiyor. Bugün OSB’deki ve Türkiye genelindeki işadamlarını göz önüne alırsak bunların %90’ı üniversite bitirmiş değil. Ya babadan çekirdek veya meslek liselerinden yetişmekteler. O yüzden halkımız çocuklarını sanat okullarına çok rahat gönderebilirler.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar