19 Mart, 2024, Salı
DOLAR32.3449
EURO35.2217
ALTIN2247.2

Ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi uyarısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi uyarısı
Abone ol
Osmaniye Bilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından, ticarete konu olan ölçü ve tartı aletleri kullanan esnafı, periyodik muayeneleri yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

OsmaniyeBilim Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü tarafından, ticarete konu olan ölçü ve tartı aletleri kullanan esnafı, periyodik muayeneleri yaptırmaları konusunda uyarıda bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, Ölçüler ve Ayar Kanunu gereğince ölçü ve tartı aletleri sahiplerinin 28 Şubat 2018 çarşamba günü saat 17.00'ye  kadar ölçü ve tartı aletlerinin muayene ve kontrol edilmesi için beyanname vermekle ve ilgili yönetmelik gereğince belirlenen fon bedellerini yatırmakla yükümlü olduğu belirtildi. 

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: " Osmaniye Bilim,Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne beyannamesi verilecek  ölçü ve tartı aletleri; Hassas kütle ölçüleri, 5 kilodan yukarı kütle ölçüleri, çekeri 2 bin kilodan fazla olan mekanik ve elektronik tartı aletleri, hububat muayene aletleri, demiryolu yük ve sarnıçlı vagonlar ile akaryakıt sayaçları ile LPG sayaçları, elektrik, su, havagazı, doğal gaz sayaçları ile akım ve gerelim transformatörlerini kapsar.

Belediye Başkanlıklarına periyodik muayeneleri için Grup Merkezi Belediyesi Ölçü Ayar Memurluklarınca beyannamesi verilecek ölçü ve tartı aletleri; uzunluk ölçüleri tek parçalı ağaç metreler, akıcı maddeler için hacim ölçüleri,  kuru taneli maddeler için hacim ölçüleri, 5 kg'a kadar 5 kg dahil hassas olmayan kütle ölçüleri, Belediyelerce tespit edilecek yer ve günlerde kurulan, üretici ve pazarcılar tarafından malların doğrudan tüketicilere perakende olarak satıldığı açık veya kapalı pazar yerlerinde kullanılan ve tartım kapasitesi 2 bin kg ve altında olan III. ve IV üncü sınıf otomatik olmayan mekanik ve elektronik tartı aletleri, yay ve elektronik tertibatı bulunmayan tartım kapasitesi 2000 kg ve altında olan mekanik tartı aletlerinden; masa terazileri, asma terazileri, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler.

Yetkili muayene servislerine beyannamesi verilecek ölçü ve ölçü aletleri; 1. ve 2. sınıf hassas teraziler, çekeri 2 bin kg'a kadar 2 bin kg dahil olan 3. ve  4. sınıf elektronik teraziler, otomatik tartı aletleri.

Periyodik muayene için zamanında müracaat etmeyenler hakkında daha sonra müracaat etmiş olsalar dahi, damga süresi dolmuş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı, 3516 sayılı kanun hükümlerine göre idari ve cezai işlem uygulanır."
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar