20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

Okullarda “Madde bağımlılığı” seminerleri başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okullarda “Madde bağımlılığı” seminerleri başladı
Abone ol
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 2015-80-0097 referans No’lu ‘’Kurtulmak Mümkündür!’’ adlı Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında Osmaniye genelinde bulunan Ortaöğretim Kurumlarında “Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi” konulu seminerlerin ilki gerçekleştirildi.
Osmaniye Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü  tarafından yürütülen 2015-80-0097 referans No’lu ‘’Kurtulmak Mümkündür!’’ adlı Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında Osmaniye genelinde bulunan Ortaöğretim Kurumlarında “Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi” konulu seminerlerin ilki gerçekleştirildi.
 
Proje kapsamında, ortaöğretim öğrencilerine yönelik seminer ve bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini belirten İl Müdürü  Abdullah Neşeli, Proje kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünden oluşan 12 kişilik bir ekibe, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Osmaniye Koordinatörlüğü tarafından ''Madde Bağımlılığı Eğitici Eğitimi'' verildiğini söyledi.

''Madde Bağımlılığı Eğitici Eğitimi''ni alan personellerin Psikolog, Sosyolog, rehber öğretmen, emniyet görevlilerinden oluştuğunu dile getiren Neşeli, okullarda verecekleri eğitim programlarının, 1 Mart 2016 ile 13 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirtti.

Madde kullanımının sağlık, suç, yargı, sosyal refah, eğitim, güvenlik, ulaşım, ülke ekonomisi için birtakım sorunları ortaya çıkardığını ifade eden Neşeli, “Bu tür maddelerin kullanımı sadece gençlerin bireysel yaşamını olumsuz etkilemekle kalmaz, toplumu da etkiler. Bizlerde bu proje kapsamında alkol, tütün ve madde kullanımının engellenmesi, madde bağımlısı gençler ile maddeye eğilimli genç bireylerin zararlı maddeler konusunda bilgilendirilmesi ve kendilerine uzman desteği sağlanması hususunda destek vermeğe çalışmaktayız.” dedi.

Neşeli, “Oluşturulan birim ile okullarımızda verilecek seminerlerle madde bağımlılığına karşı gençlerimiz bilinçlendirilecek, seminerler sonrası bası öğrenci gurupları için de gezi faaliyetleri, sportif turnuvalar (futbol ve basketbol), sinema etkinlikleri düzenlenecektir. Bu etkinlikler ile madde bağımlılığına yakalanmış veya yakalanma ihtimali olan gençlerin içinde bulundukları olumsuz sosyal çevreden uzaklaştırılması hedeflenmektedir.” ifadelerini kullandı.

Madde kullanımı ve bağımlılığı bir sağlık sorunu olmakla birlikte tedavisinin mümkün bir hastalık olduğunu söyleyen Neşeli, “ Kişi ilgili hastanede tedavisini olup sağlıklı bir birey olarak kendi yaşam alanına geri dönebilir. Bunun için mutlaka tıbbi yardım ve uzman desteği gerekmektedir. Tedavi tamamlandıktan sonraki süreç oldukça hassastır. Kişi kendisini madde kullanımına iten ortamlardan ve arkadaş çevresinden uzaklaşmalı, yaşamında anlamlı ve önemli olan kişiler, etkinlikler ve yaşantılarla iç içe olmalıdır. Aksi takdirde tekrar madde kullanım ihtimali oldukça yüksektir.” şeklinde konuştu.

Genç bir nüfus yapısına sahip olan ülkemizde sigara, alkol ve uyuşturucu maddeleri ile tanışma ve madde kullanım yaşının giderek düştüğü ve 12-17 yaş arası gençlerin risk altında olduğunun yapılan çalışmalarla ortaya koyulduğunu söyleyen Neşeli, bu bakımdan gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onlara sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılmasında en büyük görevin eğitim kurumlarına düşmekte olduğunu, bu bağlamda okul, öğretmen, aile ve toplumun işbirliğinin daha da önem taşıdığını söyledi.
Son olarak anne ve babalara çağrıda bulunan Neşeli, “ Benim çocuğum asla yapmaz” demeyin.

Çocuğunuzun okuldaki arkadaşlarını, okula giriş çıkış saatlerini, okulla ev arasındaki sürenin ne kadar olduğunu bilin ve takibini iyi yapın. Cep telefonunu ile kiminle konuştuğundan ve mesajlaştığından bilgi sahibi olun. Çocuklarınıza her zaman sarılın ve sevginizi gösterebilen bir ebeveyn olun. Çocuğunuzun sigara ve alkol kullanımı konusunda hoşgörülü olmayın. Hoşgörülü olmak demek madde kullanımı kapısını aralamak demektir. Bağımlı bir çocuk sahibi olmamak için önce kendi bağımlılıklarınızın farkına varın ve onları ortadan kaldırmak için elinizden geleni yapın.” şeklinde tavsiyelerde bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar