25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5744
EURO35.0234
ALTIN2425.3

Okullar spor alanı olarak da kullanılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okullar spor alanı olarak da kullanılacak
Abone ol
OSMANİYE Valisi Mehmet Oduncu, okulların sadece eğitim-öğretim yapılan mekânlar olarak değil aynı zamanda mahalleye hizmet veren spor alanı olarak da kullanılacağını söyledi.
OSMANİYE Valisi Mehmet Oduncu, okulların sadece eğitim-öğretim yapılan mekânlar olarak değil aynı zamanda mahalleye hizmet veren spor alanı olarak da kullanılacağını söyledi.


Fatih İlkokulunda inceleme ve denetlemelerde bulunan Vali Oduncu, Okul Müdürü Hasan Aktaş’tan okul hakkında bilgi aldı. 12 derslikli okulda 525 öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Okul Müdürü Aktaş, okul bahçesinde yer alan 2 derslikli Saadet Altay Anasınıfında ise 54 öğrencinin eğitimlerine devam ettiğini kaydetti.


Ziyaretinin devamında, öğretmenler odasında okulun öğretmenleri ile bir araya gelen Vali Oduncu, Osmaniye’de eğitimin genel olarak memnuniyet verici düzeyde olduğunu söyleyerek, “Bugün okulumuzu ziyaret etmek ve öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin sorunları ya da beklentileri varsa bunlar tespit etmek istedik. Öğrencilerimizin eğitimi için çok daha iyi şartları sağlama gayreti içindeyiz. Bu nedenle öğretmenlerimizin fikirleri, öğrencilerimizin talepleri bizim için önemli” diye konuştu.


HER OKULDA MASA TENİSİ MASASI BULUNACAK
Okulun spor alanlarına ihtiyacı olduğu bilgisini alan Vali Oduncu, “Bütün okullarımızın bahçesine spor alanları yapacağız. Basketbol, voleybol, badminton, tenis sahaları, okullarımızın bahçesindeki imkanlara göre planlanacak ve yapılacak. Her okulda bir masa tenisi masası bulunacak. Ayrıca bahçesi uygun olan okullarımıza yürüyüş parkurları yapmayı da planlıyoruz. Bu alanlardan yaz aylarında mahalle sakinlerimiz de faydalanabilecekler. Böylece, okullarımız sadece eğitim-öğretim yapılan mekânlar olarak değil aynı zamanda mahallemize hizmet veren spor alanı olarak da kullanılacak” diye konuştu.


Okulun sınıflarını da ziyaret eden Vali Dr. Mehmet Oduncu, öğrencilerle sohbet ederek, kendisinden istekleri olup olmadığını sordu. Okullarına spor alanları yapılmasını isteyen öğrencilere, okullarına basketbol, badminton sahaları yapılacağını ve masa tenisi masası konulacağını söyleyen Vali Oduncu, “Okulunuza spor alanları yapacağız. Sizler de okulunuzda hem eğitim alacaksınız hem de spor yapacaksınız. Böylece hem zihniniz hem de bedenleriniz sağlıklı şekilde gelişecek. Hepinize başarılı bir hayat diliyorum” diye konuştu. Vali Oduncu, ziyaretinin sonunda, sınıflara kitap setleri ve satranç takımları hediye etti.


ENGELLİ ÖĞRENCİLERDEN OLUŞAN HALK OYUNLARI EKİBİNE MADALYA
Vali Oduncu, ziyaretinin ardından Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezini de ziyaret etti. Okul Müdürü Mehmet Durmuş’tan okul hakkında bilgi alan Vali Oduncu, okulun sınıflarında incelemelerde bulundu. Okulun yemekhanesinde öğle yemeklerini yemekte olan öğrencileri de ziyaret eden Vali Oduncu’ya, çocuklar sevgi gösterilerinde bulundular.


Son olarak, geçtiğimiz günlerde yapılan Halk Eğitim Merkezi Yılsonu Şenliğinde sergiledikleri halk oyunları gösterisiyle büyük beğeni toplayan Tosyalı Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin gösterisini izleyen Vali Oduncu, öğrencilere başarılarından dolayı madalya verdi. Ekibin tüm üyelerini tek tek tebrik eden Vali Oduncu, öğrencilerin başarılarının devamını diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar