19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.8416
EURO35.0759
ALTIN2513.4

Okul Öncesi Eğitim Projesi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okul Öncesi Eğitim Projesi
Abone ol
Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde İlçe Kaymakamlığı koordinasyonluğunda ilçedeki okul öncesi eğitim seviyesini artırmak amacı ile hazırlanan; “Aydınlık Geleceğim Okul Öncesi Eğitim Projesi’’ tanıtım programı, Bahçe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlendi.
Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde İlçe Kaymakamlığı koordinasyonluğunda ilçedeki okul öncesi eğitim seviyesini artırmak amacı ile hazırlanan;  “Aydınlık Geleceğim Okul Öncesi Eğitim Projesi’’ tanıtım programı, Bahçe Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlendi.

Program İlçe Kaymakamı  Mehmet Alper Çığ, Belediye Başkanı İbrahim Baz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Üzeyir Aksoy, okul müdürleri, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

İstiklal Marşı ile başlayan programda projenin koordinatörü Kızlaç İlköğretim Okulu Müdür V. Talip Avcı projenin genel tanıtımını gerçekleştirdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Üzeyir Aksoy proje ile ilgili konuşmasını yaptı. Kaymakam  Mehmet Alper Çığ, “Araştırmalara göre zeka gelişiminin %60’ının 0-6 yaş arasında tamamlandığı bu nedenle okul öncesi dönem ve bu dönemde uygulanacak eğitimin önemi her geçen gün artmaktadır. Okul öncesi eğitim; çocukların zihinsel, bedensel, duygusal ve sosyal gelişimlerini daha iyi sağlayan, becerilerin gelişmesine katkı sağlayan, çocuklara olumlu alışkanlıklar kazandırmayı hedefleyen ve çocuklarımızı ilkokula hazırlayan bir eğitim devresidir.” dedi.

Ayrıca okul öncesi eğitim projesi kapsamında 157 öğrenciden 95 öğrencinin ailesiyle görüşülerek okul öncesi eğitime katılımlarına değinen Kaymakamı  Çığ, Aydınlık Geleceğim Okul Öncesi Eğitim Projesi kapsamında ilk etapta İlçemizde okul öncesi okullaşma oranının %33.25 ten %60’a çıkartılması hedeflendiğini belirtti.

Kaymakam Çığ,  Projede emeği geçen Milli Eğitim teşkilatına,  okul idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkürlerini ileterek konuşmasını tamamladı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar