24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5326
EURO34.909
ALTIN2428.4

OKÜ'de yeni akademik yıl açılış töreni yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ'de yeni akademik yıl açılış töreni yapıldı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2015-2016 Akademik Yılı açılışı törenle yapıldı.
Osmaniye  Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2015-2016 Akademik Yılı açılışı törenle yapıldı.

11 Bin 316 öğrencisi ile yeni döneme başlayan OKÜ'de açılış programı, Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca’nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Buradaki programın ardından akademik yıl açılış programı, OKÜ Amfisi’nde devam etti.

Burada öğrenciler adına konuşmayı Yönetim Bilişim Sistemleri 4. Sınıf öğrencisi Yağız Büyükyılmaz yaptı.

Törene katılan protokolün yanı sıra akademik ve idari personel ile Üniversiteye yeni yerleşen öğrencilere de seslenen OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca da konuşmasında, 8 yıldır her Akademik Yıl Açılış Töreni vasıtasıyla hitabını gerçekleştirirken, Üniversitenin vizyon ve misyonuna yakışır şekilde bilimselliği ön plana çıkartmanın vurgusunu yaptıklarını belirtti.  Prof. Dr. Orhan Büyükalaca “Bilimin aydınlığında, kültürel gelişime ve sosyal zengin bir ufka sahip olmaya verdiğimizin önemin altını çizdik. Her bir cümlemizde tarihimize, milli ve manevi değerlerimize, geleneklerimize bağlılığımızı özellikle belirttik" dedi.

Geçtiğimiz son birkaç ayda gerçekleşen olaylarla ilgili de görüşlerini belirten OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, “Milletimizin yaşadığı acıları yüreğimizde hissederek, birlik ve beraberliğimiz üzerinde oynanan oyunları, OKÜ olarak, esefle kınadığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. Dış kaynaklı hain planların karşısında, milli birlik ve beraberliğimizden güç alarak, hiçbir alçaklığa ve ihanete boyun eğmeyen milletimizin, bundan sonra da aynı irade ile vatanımızın bölünmez bütünlüğünü koruyacağına inancımız tamdır” ifadelerini kullandı.

OKÜ’nün 11 Bin 316 öğrencisi ile eğitim ve öğretime başladığını söyleyen OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, “Karacaoğlan Yerleşkesi’nde bölgenin en büyük ve Türkiye’nin sayılı büyüklükteki Mühendislik Fakültesi binası ile bünyesinde kütüphanenin yanında öğrencilerimize yönelik birçok modern birimi barındıran Öğrenci Yaşam Merkezi hizmete açıldı. Yarı Olimpik kapalı yüzme havuzu ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binaları ise tamamlanma aşamasına geldi. Aynı zamanda Sosyal Tesis ve Kreş binası, Enstitüler Binası, İlahiyat Fakültesi Binası ile Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Binasının ihale süreçleri tamamlandı, inşaatları devam etmektedir. İnşallah önümüzdeki yıl bunların tamamlanma müjdesini sizlere veririz” dedi.

Öğrencilere de seslenen Vali Kerem Al, "Yeteneklerinizi geliştirmeye ve donanımlı olmaya gayret edin. Truva atından ülke topraklarına indiğinizde, reel dünya ile karşılaştığınızda diplomanın tek başına yeterli olmadığını bilin. Okuma disiplini edinmeye çalışın” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra Tıp alanında birçok ödül ve teşekkür belgesine sahip olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra Paydaş Açılış Dersi olarak ‘Kanserde Değişen Perspektif’ başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Farklı ve ilgi çekici bir dille kanser hastalığının bilinmeyenlerini aktaran Prof. Dr. Semra Paydaş’a sunumu sonunda üniversitemiz adına armağanları Osmaniye Valisi Kerem Al tarafından takdim edildi. 2015-2016 Akademik Dönemi Açılış Töreni konuşmalar ve Açılış Dersinin ardından OKÜ Amfi Fuaye’deki kokteyl ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar