20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

OKÜ'de, 'Serdar Tuncer İle Şiirli Muhabbet'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ'de, 'Serdar Tuncer İle Şiirli Muhabbet'
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Kültürel Gelişim Kulübü tarafından, 'Serdar Tuncer ile Şiirli Muhabbet' programı düzenlendi.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Kültürel Gelişim Kulübü tarafından,  'Serdar Tuncer ile Şiirli Muhabbet' programı düzenlendi.

Aşk, tarih ve tasavvuf üzerine doyumsuz sohbetiyle sevilen Serdar Tuncer, OKÜ Amfisi'ni dolduran yüzlerce kişi tarafından büyük bir beğeni ile izlendi.

Şiirli Muhabbet’e başta Osmaniye Valisi Kerem Al olmak üzere Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Serdar Tuncer, "Dünyayı dolaşıyoruz, bir dolu programa katılıyoruz ama bazısı daha karşılaştığınızda oturup çay içişinize bir iki muhabbet edişinize kadar farkını hemen belli ediyor. O fark aşktan ve dertten doğuyor. Kalbinde derdi olan insanların yaptığı iş, diğerlerinden bariz bir şekilde fark ediliyor. Dert meselesi mühim bir mesele. Eskiler birbirine ‘Allah derdini arttırsın.’ diye dua edermiş.  Şimdi birisi diğerine Allah derdini arttırsın dese kavga sebebidir. Çünkü eskiden dertten anladığımız başka bir şeymiş. Dün dert dediğimiz şey Allah ve Allah’a dair olandır. Bugün dert dediğimiz şey takımımızın şampiyon olamayışı vs. Yunus, ‘Derdi dünya kadar olanın derdi dünya kadar olur.’ derken; Niyazi Nusri Hazretleri ise, ‘Derman arardın derdine, derdin derdime derman imiş.’ Bir derdi olanın başka derdi kalmaz ama çok derdi olanın dermanı bulması da imkânsız değildir. Dert bitmiyor.  Allah derdinizi arttırsın, daim etsin. Bu dert şayet aşk ile yoğrulursa, aşkla var olursa bir mana ifade ediyor. Aşkı nerde kaybettiğimizi görüp nasıl bulacağımızı fark ettiğimiz zaman sanıyorum yeryüzü başka bir yer olacak” dedi.

Salonu dolduran Akademisyenler ve öğrenciler ve Osmaniyeliler tarafından ilgiyle izlenen Serdar Tuncer, “Dinleyen söyleyenden arif gerektirir. Bu şu anlama geliyor; 'Konuşanı dinleyenin kalbindeki muhabbet konuşturur.' Allah, konuşanın diline dinleyenlerin kalbindeki talep kadar hikmet ilham eder. Katıldığım programlarda bazen Mevlana diyorum söz Leyla’ya çıkıyor, Yunus diyorum Şirin’den bahsediyorum. O zaman anlıyorum bir köşe de Âşık ve Uşak varmış. Kalbinde sevgili var ben ne desem de onun kalbi sevgi yüklü” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Serdar Tuncer’e plaket ve çiçek takdim eden Osmaniye Valisi Kerem Al, “Bizim yaşımızdakiler belki aşkı, muhabbeti ıskaladılar. Hayata belki bir an önce asılma bu ıskalamaya neden oldu. Bu programla birlikte gönül konforu yaşadık. İltifat görmeyen zayi olur gider, kardeşiniz bu iltifatın daha fazlasını hak ediyor. Bizi duygulandırdı, düşündürdü, dertlendirdi. Yüreğine sağlık diyorum. Serdar Tuncer’lerin çoğalmasını istiyorum. Coşkulu atmosferden de anlaşılıyor ki bir daha Osmaniye’mize gelmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Serdar Tuncer ile Şiirli Muhabbet programına sponsor olan firmalara plaketleri Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve Kültürel Gelişim Kulübü Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mutlu Yüksel Avcılar takdim etti.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar