24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5147
EURO34.8064
ALTIN2425.9

OKÜ’de Şehit resimleri sergisi açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de Şehit resimleri sergisi açıldı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü dolayısıyla “Şehitlerimizi Yaşatıyoruz” projesi kapsamında Üniversitenin Kütüphane binasında düzenlenen “Osmaniye Şehitlerimizin Yağlı Boya Portre Sergisi” açıldı

OsmaniyeKorkut Ata Üniversitesinde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü dolayısıyla “Şehitlerimizi Yaşatıyoruz” projesi kapsamında Üniversitenin Kütüphane binasında düzenlenen “Osmaniye Şehitlerimizin Yağlı Boya Portre Sergisi” açıldı

Osmaniye Şehitlerimizin Yağlı Boya Portre Sergisi’nin açılışına OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyüp Tel, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emin Öcal, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Osmaniye Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Güler Yalçın, Üniversitemiz Dış İlişkiler Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Susran Erkan Eroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet İşcan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Savaş Dündar, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Necati Gök, Osmaniye Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Ahmet Loğoğlu, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Cuma Aksu, Üniversitemiz Fakülte ve Yüksekokul Sekreterleri ile Üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Açılışta konuşan Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Cuma Aksu, ”Şehitlerimize ve ailelerine minnettarlığımızı portrelerini yaparak bir nebzecik olsa ifade etmek istiyoruz. Bu vatan için şehit olan kahramanlarımızla şehitlerimizi tanıştırmak istiyoruz. Şehitlerimizi gençlerimizin yüreğine, bilincine nakşetmek istiyoruz.

Milletiyle, devletiyle, bayrağıyla ve inancıyla barışık sanatçılar yetiştirmek istiyoruz. Kendi devletinin menfaat ve çıkarlarını savunan, kendi bayrağına bağlı, vatansever sanatçılar yetiştireceğiz. Bu amaçla Şehitler Diyarı Osmaniye’mize layık olmak için şehitlerimizle öğrencilerimizi buluşturuyoruz. Bu vesile ile bu projenin fikir babası Resim Öğretmenimiz Mehmet Ağcadağ 'a ve bu proje canı gönülden destek veren tüm öğrencilerimize ve müdür yardımcısı Hülya Bölücü, Resim Öğretmenleri arkadaşlara teşekkür ederim.” dedi.
 
Üniversite  Kütüphane binasında gerçekleşen en anlamlı sergilerden birisi olduğunu ifade eden OKÜ  Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.
 
Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi ortaklığında gerçekleştirilen ve yağlıboya olarak yapılan resimlerin 7 öğretmen ve 65 öğrenci tarafından hazırlandığı belirtilirken sergide 99 şehidimizin resmi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Şehit Ömer Halisdemir resmi ile birlikte toplam 101 resim yer alıyor denildi.
 
Açılışın yapılmasıyla sergi OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ile birlikte katılımcılar tarafından gezildi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar