29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3762
EURO35.0141
ALTIN2325.4

OKÜ’de “Şehir-İnsan” konulu sunum gerçekleşecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de “Şehir-İnsan” konulu sunum gerçekleşecek
Abone ol
Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesi ile; “Şehir-İnsan” konusunda, bugün saat: 14.00’de, Şair-Yazar fikir insanı Ali Fuat Başgil OKÜ konferans salonunda anlatılacak.
Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü organizesi ile; “Şehir-İnsan” konusunda,  bugün saat: 14.00’de, Şair-Yazar fikir insanı Ali Fuat Başgil OKÜ konferans salonunda anlatılacak.

Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürü Garip Yıl etkinlikle ilgili yaptığı yazılı açıklamada; “Bakanlığımız Teşkilat ve Görevlerinin belirlendiği 4848 sayılı Kanunla, “milli, manevi tarihi,kültürel değerleri araştırmak, geliştirmek, korumak, yaşatmak, değerlendirmek, yaymak, tanıtmak, benimsetmek ve bu suretle milli bütünlüğün güçlenmesine katkıda bulunmak” ödevi Bakanlığımıza verilmiş ve bu ödev, değerlerimizi ve zenginleştirerek gelecek nesillere aktarma ve toplumsal bilincin oluşmasında bilgiye erişimi kolaylaştırma hedefleri ile birleşerek Bakanlığımız misyonunun temelini oluşturmuştur.
 
Bakanlığımızın üstlendiği bu ödev ve misyon çerçevesinde yeni neslin tarihini, kültürünü bilerek ve değerlerimize sahip çıkarak bugünün gelişen dinamikleri ile harmanlanması ve bütünsel bir bakış açısını haiz olması ihtiyacından hareketle öncelikle gençlerin ilgisini çekecek, rol model olacak, değerlerimizin hatırlatılmasına ve anlatılmasına katkı sağlayacak “ Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler” projesi Bakanlığımızca geliştirilmiştir.
 
Proje kapsamında, toplumsal gelişme ve kültürel değişmeler karşısında geleneksel kültürden, geçmişe yönelik referanslardan kopan yeni nesillere kültür kaynakları ve bu kültürün temsil ve tanıtımında önemli roller almış örnek kişiler tanıtılacak ve anlatılacaktır.
 
Bu kapsamda; hukuk, tarih, edebiyat, mimari, estetik, güzel sanatlar, inanç, Anadoluculuk, milli kültür konularındaki  gelecek nesillere  rol model olarak teknoloji çağının ve globalleşmenin acımasız dekültürizasyon politikaları karşısında sığınacağımız, dayanacağımız ve tanıtacağımız kişilikler olarak seçilmiş “MEDENİYET KÖPRÜSÜ BEŞ ŞEHİRLİ” insan projesiyle alakalı 31.03.2016 tarihinde saat:14.00’ da şair yazar fikir insanı Ali Fuat BAŞGİL’i Doç Dr. Ahmet DEMİRTAŞ  Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi konferans salonunda anlatacaktır.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar