25 Nisan, 2024, Perşembe
DOLAR32.5006
EURO34.9308
ALTIN2433.7

OKÜ’de önlük giyme töreni

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de önlük giyme töreni
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Sağlık Yüksek okulu 2018-2019 eğitim-öğretim yılı önlük giyme töreni yapıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Sağlık Yüksek okulu 2018-2019 eğitim-öğretim yılı önlük giyme töreni yapıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi  Sağlık Yüksekokulu tarafından 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı önlük giyme töreni OKÜ 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde yapıldı.
 
Düzenlenen 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı önlük giyme töreni’ne OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün yanı sıra Rektör Yardımcısı ve Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tamer Gülsur, Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyüp Tel, Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Ulukanlı, Osmaniye Meslek Yüksekokul Müdür Doç. Dr. Güler Yalçın, Sağlık Yüksekokul Bölüm Başkanları, Üniversite akademisyenleri, idari personeli ile öğrencilerin aileleri katıldı.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende OKÜ Sağlık Yüksekokul Hemşirelik Bölümü 1. Sınıfların dönem birincisi Kübra Ulusal, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıfların dönem birincisi Ezgi Aydın,  Rektör Yardımcısı, Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç ve OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk birer konuşma yaptı.
 
OKÜ Sağlık Yüksekokul Hemşirelik Bölümü 1. Sınıfların dönem birincisi Kübra Ulusal, ”Bizler hayatın getireceklerini öngörmediğimiz bir dönemde yaptığımız meslek seçimiyle Üniversite yaşamımıza başladığımızda, hemşireliği daha çok kalıplaşmış ifadelerle tanımlıyorduk. Ancak almaya başladığımız eğitim ile birlikte gerçek anlamdaki hemşireliği, hemşireliğin temeli olan bakım kavramını, insan ve topluma olan sorumlulukları öğrenerek profesyonel bir meslek olma yolunda ilerliyoruz.” dedi.



Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıfların dönem birincisi Ezgi Aydın ise; “Geleceğin diyetisyenleri olarak bizim görevimiz insan sağlığının korunması ve geliştirilmesi ile hastalıkların önlenmesi ve tedavi edilmesi amacıyla tıbbi beslenme tedavilerinin bireylere özel şekilde hazırlanmasının sağlanmasını amaçlıyoruz.” dedi.
 
OKÜ  Rektör Yardımcısı, Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, “Sağlık Yüksekokulu’muz 6 bölümden oluşmakta. Bunlar Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Ebelik, Sağlık Yönetimi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Sosyal Hizmetler bölümleri açık olarak bulunuyor.

Aktif olarak ise Hemşirelik bölümünde üç sınıf Beslenme ve Diyetisyenlik bölümünde ise iki sınıf ile eğitim öğretim devam ediyor. Bizler, öğrencilerimizin gerek pratik gerekse teorik olarak kendilerini geliştirebilmeleri için laboratuvar hizmetleri ve staj imkânları konusunda hassas davranıyoruz.

Sağlık eğitimi bilindiği üzere disiplin gerektiren bir eğitim aynı zamanda toplum tarafından da karşılığı hassas hizmet sektörüdür. Bu alanda yetiştireceğimiz öğrencilerimizi uluslararası standartlarda yetiştirmek bizim hedefimizdir.” dedi.
 
Daha sonra kürsüye gelen OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, “Üniversitemiz genç bir Üniversite. Yeşilin bin bir tonunun görülebileceği bir Karacaoğlan Yerleşkesine sahibiz.  

Göreve başladığım günden bugüne kadar hep bunu vurguladım ve vurgulamaya da devam edeceğim. Aktif olmayan bölümlerimizi de aktif hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu bir süreç ve şuan devam ediyor.

Yeni dönem için 10 civarında yeni bölüm açma niyetimiz var. İnşallah bu bölümleri açarak bu bölümlere öğrencilerimizi alacağız. Sağlık Yüksekokulu’nu Fakülteye dönüştürme niyetimiz var. Bunun için farklı çalışmalar yürütüyoruz.

Donanımlı ve deneyimli akademisyen kadromuzla öğrencilerimize teorik ve uygulamalı eğitim için desteklerini esirgemeyen Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimine ve İl Sağlık Müdürümüze; Sağlık alanında yetkin ve profesyonel meslek üyelerinin yetiştirilmesi için gerekli çabayı gösteren tecrübeli akademik ve idari personeline teşekkür ediyorum.” dedi. 
 
Konuşmaların ardından Yüksek Onur ve Onur Belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri katılımcılar tarafından verildi.
 
Hemşirelik Bölümü 1 sınıf öğrencileri dönem birincisi Kübra Ulusal, dönem ikincisi İlknur Dikel, dönem üçüncüsü Meryem Arzu Deveci; Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. Sınıf öğrencileri dönem birincisi Ezgi Aydın, dönem ikincisi Burak Şaşmaz, dönem üçüncüsü Hüsna Çınar’a belgeleri OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk verdi.
 
Daha sonra Yüksek Onur ve Onur Belgesi almaya hak kazanan, Hemşirelik Bölümü ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerine belgeleri OKÜ Rektör Yardımcısı ve Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Eyyüp Tel, Mimarlık Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Ulukanlı, Osmaniye Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Güler Yalçın, Osmaniye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Taner Gülsur, Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Başkanı Doç. Dr. Derya Atik, Sağlık Yüksekokul Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ebru Gözüyeşil, Dr. Öğretim Üyesi Ayşe İnel Manav, Dr. Öğretim Üyesi Mansur Seymen, Fizik Bölümü Doç. Dr. Ahmet Bülbül, Sağlık Yüksekokul Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özlem Varol Avcılar, Öğretim Görevlisi Hilal Kuşçu, Öğretim Görevlisi Songül Güngör ve Öğretim Görevlisi Ejdane Coşkun tarafından verildi. 
 
Tören, 15 Temmuz Şehitler Amfisi fuaye alanında verilen kokteyl ile sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar