28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.358
EURO35.1472
ALTIN2304.0

OKÜ’de Nükleer Teknoloji Konuşuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de Nükleer Teknoloji Konuşuldu
Abone ol
Uluslararası Nükleer Teknoloji ve Uygulamalarında Teorik ve Deneysel Çalışmalar: TESNAT 2015 Çalıştayı Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öncülüğünde gerçekleştirildi.
Uluslararası Nükleer Teknoloji ve Uygulamalarında Teorik ve Deneysel Çalışmalar: TESNAT 2015 Çalıştayı Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü öncülüğünde gerçekleştirildi.

OKÜ Amfisinde yapılan ve üç gün süren çalıştaya, yurtdışından ve yurtiçinden çok sayıda akademisyen katıldı.


Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eyyup Tel'in açılış konuşmasının ardından OKÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, çalıştayın Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde olmasından büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Büyükalaca konuşmasında, "Dünya genelinde teknoloji ve bilgi akışı çok büyük bir hızla gelişiyor. 

Bu durum teknolojinin verimli kullanımını giderek daha da önemli hale getiriyor. Nükleer teknoloji çağımızın en ileri teknolojilerinden birisi olup enerji üretiminde, uzaylaştırılmalarında, roketlerin ve denizaltıların enerji güç kaynaklarında, endüstride, arkeolojik örneklerin yaşlandırılması ve tarihlendirilmesinde, tarımda, maden aramalarında ve dolayısıyla pek çok alanda kullanılmaktadır.

Teorik ve deneysel olarak nükleer alanda çalışan bilim insanlarımız güneş ve diğer yıldızlar gibi doğal enerji üretebilen nükleer füzyon reaktörleri yapabilme ve insanlığın hizmetine sunabilme çabası içerisindedirler" dedi.

Büyükalaca, "Değişimlerin ve dönüşümlerin, yeniliklerin yaşandığı süreçlerde aynı amaç taşıyanları ortak özellikleri bulunanları bir araya getiren kongreler ve bu tür çalıştaylar ortak akıl ile karar alma sürecinde önemli işlevi olan toplantılardır" diye konuştu. Rektör Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, "Bundan yaklaşık 6 yıl önce kurulan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi kısa sürede fiziki ve akademik altyapısını tamamlamış olup modern bir Üniversite yerleşkesine kavuşmuştur.

Uluslararası katılımlı nükleer alanda ileri teknolojilerin akademik bir platformda tartışılacağı bu çalıştay Üniversitemizin dinamik ve bilimsel anlamda hızla ilerlediğinin önemli bir göstergesidir. 

Bu çalıştay ile Üniversitemizde bir araya gelen bilim insanları, nükleer teknolojideki güncel deneysel ve teorik bilimsel çalışmalar hakkında bilgi alışverişi sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bilimsel program sunumları çalıştaya katılan yerli ve yabancı akademisyenler tarafından gerçekleştirildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar