20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5095
EURO34.7826
ALTIN2499.5

OKÜ’de mezuniyet töreni coşkusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de mezuniyet töreni coşkusu
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencileri 2016-2017 Akademik yılı mezuniyet töreninde heyecanlı ve coşkulu anlar yaşadı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencileri 2016-2017 Akademik yılı mezuniyet töreninde heyecanlı ve coşkulu anlar yaşadı.

OKÜ Öğrencilerinin mezuniyet töreni Üniversite’nin stadyumunda düzenlendi.



Mezuniyet törenine Vali Kerem Al, Belediye Başkan Vekili Melih Loş, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları, Enstitü Müdürleri, Meslek Yüksekokulu ve Yüksekokul Müdürleri ile diğer akademisyenler  sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Mezun olan öğrencilerin geçidi ile başlayan törenin devamında saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu.

Üniversitenin Mehteran Takımının gösterisini sunduğu törende mezunlar adına konuşmayı 2016-2017 akademik yılı mezunlarından Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Kübra Morca yaptı.



Üniversite'nin kurulduğu günden bu yana Osmaniye'yi ve kendisini marka yapmayı hedeflediğini ve kısa zamanda güneyin parlayan yıldızı haline geldiğini belirten Morca, "Bizler, bu güzel şehrin ilk ve tek üniversitesi olan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Törenin devamında konuşan OKÜ Mezunlar Derneği (OKÜMDER) Basın Sözcüsü Nihal Büyükköşger ise OKÜMDER olarak mezun öğrencilerle her daim irtibatta olacaklarını ifade ederek, öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar diledi.



Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ise törene katılarak 2016-2017 Akademik Yılı mezuniyet coşkusunu paylaşan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasına şöyle devam etti "Üniversitemizin 2 enstitü, 6 fakülte, 3 yüksekokul ve 5 meslek yüksek okulunda 13 Bin 500 civarında öğrencisi ve 720 akademik personeli ile önlisans, lisans ve yüksek lisans mezunları vermenin yanı sıra doktora mezunları da vererek kendi öğretim üyelerini yetiştirmenin haklı gururunu ve kıvancını yaşıyoruz." Sözlerinin devamında öğrencilerin yetişmesinde emeği büyük olan akademik personele de teşekkür eden Prof. Dr. Türk, tüm öğrencilere başarılı ve mutlu bir hayat temenni ederek konuşmasını bitirdi.



VALİ AL, "ÜNİVERSİTEMİZİN KAPASİTESİNİN VE BAŞARISININ ARTMASI ÖVÜNÇ KAYNAĞIMIZDIR"

Törende konuşan Vali Kerem Al ise mezun olan öğrencilerin mezuniyet coşkusu paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Malumunuz olduğu üzere değişimin, dönüşümün ve rekabetin baş döndürücü olduğu bir çağda yaşıyoruz. Ülkelerin kaderleri bununla ilintilidir. Hiçbirimizin bunu ıskalama lüksü yoktur. Bu amaçla ilim irfan yuvası olan üniversitelerimiz bu doğrultuda sorumluluk almışlar ve hizmet üretmektedirler. Osmaniye Korkut Ata Üniversitemiz de öğrencilerini bilgi ile donatmakta ve bugün de binlerce öğrenciyi mezun etme mutluluğunu bize yaşatmaktadır. Üniversitemizin kapasitesinin ve başarısının artması övünç kaynağımızdır" diye konuştu.
Sözlerinin devamında öğrencilere hitap eden Vali Al, diplomanın kendi başına yetmeyeceğini de ifade ederek, "Eğitim ve öğretimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunu aklınızdan çıkarmayınız. İşinizi severek yapınız. Çünkü en büyük vatanseverlik, işini en iyi şekilde yapmaktır. Bundan sonra önünüzde çok önemli seçimler olacaktır.



Özellikle iki seçim çok önemli; işinizi ve eşinizi iyi seçmelisiniz. Bu iki seçim konusunda yapacağınız hata, başarı ve mutluluğunuzu etkileyecektir. Sizlere bundan sonraki hayatınızda başarı ve mutluluk diliyorum. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun" diye konuştu. Vali Kerem Al, mezun olan öğrencileri yetiştiren ailelerine ve öğrencilerin eğitiminde emeği olan akademik personele teşekkür ederek sözlerine son verdi. Vali Kerem Al konuşmasının ardından öğrencilerin yanına giderek, bir süre sohbet etti ve Osmaniye'nin birer elçisi olmalarını istedi.

Tören, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Osmaniye Milletvekilleri tarafından gönderilen tebrik mesajlarının okunması ile sürdü. Törenin devamında OKÜ Fakülteleri ve Meslek Yüksekokullarından, tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarından mezun olan öğrencilere, başarı belgeleri ve hediyeleri Vali Kerem Al ve protokol mensupları tarafından verildi. Daha sonra Fakülte, Meslek Yüksek Okulları birincileri yaş kütüğüne isimleri çaktılar.


 
Törenin sonunda Vali Kerem Al ve OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk'ün de öğrencilerin coşkusuna ortak olduğu kep atma töreni gerçekleştirildi.

Mezuniyet törenin ardından Düzgün Sevgili konser verdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar