20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

OKÜ’de Laboratuar açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de Laboratuar açıldı
Abone ol
Sanayi temsilcileri ile Osmaniye korkut Ata Üniversitesinde ileri alışkanlıklar mekaniği POV laboratuarı açılışı yapıldı.

Sanayi temsilcileri ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde ileri alışkanlıklar mekaniği POV laboratuarı açılışı yapıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Binasında İleri Akışkanlar Mekaniği PIV Laboratuvarı açılışı sanayi temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.

 Açılışa OKÜ   Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün yanı sıra Rektör yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç, Prof. Dr. Oğuzhan Yoncalık, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emin Öcal, Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Coşkun Özalp, Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Bahçe Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Adnan Bozdoğan ve Doç. Dr. Hasan Demir, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Devrim Murat Aksoy, Ticaret Borsası Başkanı Sait Çenet, Tosçelik, ABC Deterjan Fabrikası, Emta Kablo Merkezi ARGE temsilcileri, Mimmak Makine ve Emsal Kuruyemiş temsilcileri ile Ticaret Odası üyeleri katıldı.
 
Rüzgâr tüneli, su tüneli, taşıt aerodinamiği vb. iç ve dış akış uygulamalarında yaygın olarak kullanılmaktadır.
 
Üniversitenin  Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, İleri Akışkanlar Mekaniği PIV. Laboratuvarı Sorumlusu Bahçe Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe laboratuvarın açılışında kısa bir konuşma yaptı.

Yanıktepe, ”Enerjide biz söz sahibi olmak istedik. Uluslar arası araştırma anlamında ilk çıkış noktamız da bu olmuş oldu ve üniversitemizin ilk uluslararası araştırma laboratuvarını kurduğunu ve bu sürecin tamamlanmasında Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Coşkun Özalp ile Enerji Eğitim-Etüt Uygulama ve Araştırma Merkezi (ENERMER) Müdürü Doç. Dr. Ertaç Hürdoğan’ın katkılarını” ifade etti.
 
Laboratuvarın açılışında kısa bir konuşma yapan Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Coşkun Özalp, ülkemizde çok az sayıda kurulu olan bu laboratuvarın ileri akışkanlar mekaniği konusunda araştırmaların yürütülmesi için olmazsa olmazlardan birisi olduğunu belirtti. Uluslararası alanda geçerli çalışmaların yürütülmesi için gereken bir laboratuvar olduğunu ve iş dünyasından da Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında desteklerini beklediklerini ifade etti.  “Ar-Ge projeleri için ekip olarak işbirliğine hazırız”  dedi.
 
OKÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Emin Öcal ise yaptığı konuşmada “Biz bu laboratuvar ile güç kazanmış olduk. Daha ileri düzeyde araştırmalar yapabileceğiz.   İş dünyası ile ilişkilerimizi de artırabilmeyi umuyorum.” ifadelerini kullandı. 
 
Konuşmalar sonrasında laboratuvarın açılışı OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk öncülüğünde katılımcılar tarafından yapıldı.

Açılış sonrasında OKÜ Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi, İleri Akışkanlar Mekaniği PIV. Laboratuvarı Sorumlusu ve Bahçe Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Bülent Yanıktepe laboratuvar hakkında teknik bilgileri verdi.

PIV sisteminin, temel akışkanlar dinamiği konusundaki araştırmalardan, ürün geliştirme ve optimizasyon çalışmalarına kadar birçok alanda iç ve dış akış incelemelerinde kullanıldığını belirtti.
 
Daha sonra katılımcılara Araş. Gör. Mustafa Söyler tarafından laboratuvardaki cihazın nasıl çalıştığı ile ilgili bir de deneme yapıldı. 

 Açılış, katılımcıların onuruna verilen kokteyl ile sona erdi.
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar