20 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.5038
EURO34.7826
ALTIN2499.5

OKÜ’de “Kutlu Doğum” etkinlikleri

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de “Kutlu Doğum” etkinlikleri
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde “Kutlu Doğum Peygambere sevgi” başlıklı etkinlik yapıldı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde “Kutlu Doğum Peygambere sevgi” başlıklı etkinlik yapıldı.

Osmaniye korkut Ata Üniversitesi Kulüplerinden Genç Fikirler Kulübü, Genç Gönüller Kulübü, Türk Dünyası Şair ve Yazarlar Kulübü ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından hazırlanan Kutlu Doğum Peygambere Sevgi başlıklı program Üniversite  Amfisi’nde yapıldı.

OKÜ İlahiyat Fakültesi öğrencisi Seyyid Halil Eser’i Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan Kutlu Doğum Peygambere Sevgi programında açılış konuşmalarını Genç Fikirler Kulübü Başkanı Devrim Kaptı.
 
Sivil Toplum Kuruluşları Divan Başkanı Burak İstanbullu, Türk Dünyası Şair ve Yazarlar Kulübü Başkanı Duygu Kes ve Genç Gönüller Kulübü Başkanı Oğuzhan Ulaşlı yaptı.

“Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) doğum yıldönümünün tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet” getirmesini dileyerek sözlerine başlayan Genç Fikirler Kulübü Başkanı Devrim Kaptı, “Muhabbet eğer içerisinde o varsa değerlidir. Peygamberimizin sünnetinin hayatımızda yol gösteren bir kandil olmasına ve onun bize öğrettiği İslami prensiplerin zerrelerimize kadar hayatımıza aksedecek dünya ve ahiret mutluluğumuza vesile olmasını diliyorum.”dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları Divan Başkanı Burak İstanbullu ise Ey Müslüman, gece gibi simsiyah gaflet uykusundan uyan ve kendine gel. Kalbindeki iman ateşini yak. Dinine, Peygamberine Rabbine ve Müslüman din kardeşlerine sahi çık. Arakan’a Doğu Türkistan’a Bangladeş’e Kuzeye Ortadoğu’ya kısaca tüm Müslümanlara sahip çık. Gönlü kıranın abdesti de namazı da olmaz. Sen Müslüman kardeşlerine sahip çıkmazsan senin imanın da olmaz bekan da olmaz” diye konuştu.

Onu anlamanın onu anlatmaktan ve onun yürüdüğü yolda yürümekten yaşadığı hali yaşamaktan geçtiğini ifade eden Türk Dünyası Şair ve Yazarlar Kulübü Başkanı Duygu Kes ise “O, şifayı taşıyan elçi, fırtınalı denizin neferi,  kaybolduğumuz girdabın pusulasıdır.”dedi.

Programları düzenlemenin heyecanını her zaman yaşadıklarını ifade eden Genç Gönüller Kulübü Başkanı Oğuzhan Ulaşlı, Bu programlarda Peygamber Efendimizi anlamalıyız yoksa yarın kardeşlerimiz bizden şikâyetçi olurlar. Bizde kulüp olarak kardeşlerimizi dertleri ile dertleniyoruz. ‘diye konuştu.

Konuşmaların ardından sinevizyon gösterimi, semazen gösterisi, ilahi şöleni yapılırken son olarak Üniversite  öğrencilerince kurulan mehteran gösterisi OKÜ Amfi’yi dolduranların beğenisine sunuldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar