28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3177
EURO35.1247
ALTIN2293.4

OKÜ’de İşbaşı Eğitim Programı İmzalandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ’de İşbaşı Eğitim Programı İmzalandı
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde öğrencilere yönelik işbaşı eğitim programı protokolü imzalandı.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nde öğrencilere yönelik işbaşı eğitim programı  protokolü imzalandı.

Öğrencilerin hem çalışıp hem de ekonomik gelir elde etmelerine yönelik oluşturulan İşbaşı Eğitim Programının protokolü OKÜ Rektörlük Toplantı Salonunda yapılan toplantıda imzalandı.

Toplantıya Vali Kerem Al, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Kadirli Kaymakamı Muhittin Pamuk, İş-Kur Müdürü Abdulkadir Şahin, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi Müdür Vekili Hasan Sezer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Türk ve Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Murat Teke, Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Kastal ve OSB’de faaliyet gösteren sanayiciler katıldı.

Toplantının başında İş-Kur Müdürü Abdulkadir Şahin, İşbaşı Eğitim Programı hakkında bilgi verdi. Şahin, bu program sayesinde öğrencilerin okulda öğrendikleri teorik bilgileri pratik olarak da öğrenme şansı bulacaklarını aynı zamanda ekonomik gelir elde edeceklerini de kaydetti.

İş-Kur Müdürü Şahin, Osmaniye Valiliği Koordinasyonunda gerçekleştirilen projenin paydaşlarının İş-Kur, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Osmaniye Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Osmaniye Sanayi ve Ticaret Odası, Kadirli Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu ifade ederek programın Osmaniye ve Kadirli’deki sanayi kuruluşlarında uygulanacağını kaydetti. İş-Kur Müdürü Şahin sözlerinin sonunda ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra açık öğretim ve ikinci öğretim öğrencilerinin de faydalanabileceği belirtti.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ise öğrencilerin iş hayatından kopuk şekilde yetiştiği ve iş hayatına başladıktan sonra uyum sürecinin uzun olduğu şeklinde şikâyetlerin dile getirildiğini belirterek, “Üniversite olarak, mezun öğrencilerimizin iş hayatına atıldıklarında uyum süreçlerini minimuma indirebilmek için arayış içerisindeydik. Bu çerçevede İş-Kur’un başlatmış olduğu İşbaşı Eğitim Programının üniversitemiz ve öğrencilerimiz için güzel bir fırsat olacağını düşündük. Ülkemizde bazı üniversiteler bu programı uyguluyorlar. Biz de ilklerden biriyiz” diye konuştu. Rektör Büyükalaca, öğrenciler için bunun önemli bir fırsat olduğunun altını çizerek, öğrencilerin hem asgari ücret alacaklarını hem de iş hayatında önemli bir tecrübe edineceklerini söyledi. Programdan yararlanmak isteyen öğrencilerin kayıtlarının alınacağını belirten Rektör Büyükalaca, sanayiciden gelen talebin değerlendirilerek öğrencilerin seçileceğini belirtti.

Son olarak konuşan Vali Kerem Al ise üniversite-sanayi işbirliği konusunun her daim gündemde olduğunu vurgulayarak, “Osmaniye sanayi-üniversite işbirliği açısından model olabilecek bir ildir.
Bu programın bu işbirliğinin güzel bir örneği olacağına inanıyorum. İşbaşı Eğitim Programı öğrencilerimizin hem iş hayatına hazırlanma hem de ekonomik gelir elde ederek kendi kazancı ile okuyabilmeleri açısından önemli bir fırsat olacaktır” diye konuştu. Vali Kerem Al, sözlerinin sonunda program hakkında hem öğrencilerin hem de işverenlerin sağlıklı bir şekilde bilgilendirilmesinin programdan istenen verimin elde edilebilmesi için önemli olduğunun altını çizdi.

Toplantı, programın paydaşları tarafından protokolün imzalanması ile son buldu.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar